Köpek bakımı için bilmeniz gereken hayat kurtaran 5 altın kural!
KİLO KONTROLÜ
Köpeğinizin şişmanlamasına asla göz yummayın. Araştırmalar gösteriyor ki, yaşlanmayla ortaya çıkabilecek hastalıklar, kilo artışıyla beraber genç yaştaki köpeklerde de görülebiliyor. Aşırı kilo, birçok hastalığa davetiye çıkardığı gibi, tedaviyi de zorlaştırıyor. Siz de kendinize ve beraber yaşadığınız köpeğe bir iyilik yapın: Bol bol yürüyüşe çıkın.
SEYAHAT GÜVENLİĞİ
Araba, otobüs, bisiklet… Siz siz olun, gerekli güvenlik önlemlerini almadan yola çıkmayın. Yapacağınız ani bir fren, köpeğin sakatlanmasına hatta ölümüne yol açabilir.
İlgili yazı: Araçta köpek güvenliği
KAYIŞ VE TASMA KULLANIMI
Kamuya açık alanlarda köpekleri serbest bırakmayın. Kontrolsüzlük çoğu zaman istenmeyen olay ve kazalara sebebiyet verebilir. “Gel” komutunu iyi öğrettiğinizden emin olun ve köpeklerin sorumluluğunu alın. Eğer tasmayla yürüme konusunda sıkıntı yaşıyorsanız bir eğitmen yardımı alabilirsiniz.
İlgili yazı: Temel eğitim taktikleri
ÇOCUKLARLA KONTROLLÜ ETKİLEŞİM
Hiçbir köpeği çocuklarla yalnız bırakmayın. Çocuklar köpekleri korkutabilir ve istemedikleri şeyler yapmaya zorlayabilirler ve köpekler strese girdiklerinde kendilerini savunmaya çalışabilirler. Bu güvenliği sağlamak tamamen ebeveyn ve köpek sorumluluğu taşıyan kişilerin görevidir. Yaralanmaları engellemek için köpekleri de çocukları da iyi eğitmek ve sosyalleştirmek gerekir. Ve sürekli gözetim şarttır.
İlgili yazı: Çocuklar ve köpekler konusunda dikkat etmeniz gerekenler
İLAÇLARA DİKKAT!
Veterinerinize danışmadan asla insan ilaçlarını köpeklere vermeyin. Sizin için en basit ve olağan kullanılan ilaç bile onların ölümüne sebep olabilir. Teşhis ve tedavi işini veterinerinize bırakın ve onay almadan hiçbir bitki, ilaç, tedavi yöntemine başvurmayın. Zehirli olabilecek bitkileri de yaşam ortamınızdan çıkarın.
İlgili yazı: Köpekler için zehirli bitkiler
KİMLİKLENDİRME (KARNE, KÜNYE VE MİKROÇİP)
Yasal bir zorunluluk olmanın yanısıra köpeklerin aşı takibi için sağlık karneleri ve çalınma/kaybolma gibi durumlarda nereyle iletişime geçileceğini belirlemek için de mikroçipleri olmak durumundadır. Çiplerin daima doğru bilgiler ile güncellendiğinden emin olmasınız. Boyun tasmasında da her zaman iletişim bilgilerinizi içeren bir künye bulundurmak güvenlidir.
İlgili yazı: Köpeğinize taktırdığınız mikroçipin etkin kullanımı için bilmeniz gerekenler
1 Yorum
Geri bildirim Tüysüz Köpek Cinsleri • Patipedia