Salı , Mart 12 2024

Karantina Süreci ve Köpekler İçin Ev Yapımı Oyunlar

Bu yazıda evdeki malzemelerle hazırlayabileceğiniz köpekler için ev yapımı oyunlar konusundan bahsedeceğiz. Yazının sonundaki videoyu mutlaka izleyin 🙂

Karantina sürecinde ve sonrasında köpeklerde görülebilecek davranış değişikliklerinden ve alabileceğiniz önlemlerden bir önceki yazıda bahsetmiştik.

Evlere kapandığımız bu süreçte köpeklerin de düzeni değişti ve pek çok davranış değişikliği görülmeye başlandı bile.

Köpeklerin çoğu top oynamaktan, plastik kemiklerden sıkıldı. Yani “köpeğim sürekli uyuyor, oyun oynamak istemiyor” diye düşünüyorsanız, bu oyunları mutlaka denemelisiniz. 

Koku Oyunları ve Köpekler

Koklamak ve koklamayı içeren oyunlar köpeklerdeki stres seviyesini azaltır ve köpekleri mutlu eder.

Mental aktivite ihtiyacının karşılanmasında, fazla enerjinin atılmasında, can sıkıntısının giderilmesinde burun egzersizlerinin rolü çok büyüktür. 

Köpeklerin en büyük yetenekleri olan koklama duyularını kullanmaları için onlara şans verin. 

Evde Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Sürekli evde bulunduğumuz şu karantina döneminde, ev kazalarına dikkat edilmesi gerekiyor.

Çöpleri kontrol altında tutmamız, özellikle evlerimize belki de yeni girmiş olan tutkal, yün-şiş, ufak parçalar içeren ve köpeklerin merakını cezbedebilecek hobi malzemelerinizin onların ulaşamayacakları yerlerde olmasına özen gösterin. 

Yediğiniz her şeyden köpeklere vermeyin ve onlar için güvenli olan ya da aksine, toksik olabilecek gıdalar listelerine mutlaka göz atın.

Köpeğinizi yoracağını düşünerek oynadığınız, ancak aslında onları hüsrana uğratacak oyunlardan uzak durun. Bunun en sık karşılaştığımız örneği lazer pointer ile oynatmaktır. Bunun gibi başarıya ulaşamayacakları oyunlar, onlarda depresyondan obsesif kompülsif bozukluklara kadar pek çok psikolojik soruna yol açabilir.

Bunun yerine köpeğinizin başarıya ulaşacağı, eğleneceği, yeteneklerini ve içgüdülerini kullanacağı oyunlar oynamalısınız. 

Köpekler İçin Ev Yapımı Oyunlar

Evlerimizde bulunan tuvalet kağıdı, havlu, çamaşır yıkama topu, pet şişe, kumaş parçaları gibi malzemelerle hazırlayabileceğiniz koku oyunları anlatımı aşağıdaki videoda!

Köpeğinizin bunları yutma ihtimali olduğunu düşünüyorsanız, malzemeleri değiştirebilirsiniz. Yaratıcılığınızı kullanın! 

Oyunlar sırasında köpeğinizin gözetim altında olması önerilir.

Hazır oyuncaklar için Pawtools’a göz atın.

İyi eğlenceler!

Bunlara da göz atabilirsiniz

Nosework ve Scentwork: Köpeklere Faydalı Bir Oyun Deneyimi

Nosework ve Scentwork nedir? Köpekler için çok eğlenceli ve faydalı olan bu egzersiz ve oyunlarla ilgili daha fazla bilgi alın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir