Cuma , Nisan 26 2024

Arabada bu güvenli seyahat önlemlerini almadan yola çıkmayın

İster tatile giderken ister şehir içi seyahat ederken, hem kendiniz hem de köpekler için almanız gereken önlemler vardır. Sizin de sağlığınızı önemsiyoruz, ancak biz köpeklerin arabada güvenli seyahat etmeleri için gerekenleri yazdık.

  1. Köpek emniyet kemeri

Söylene söylene ezberledik belki ama ilk sırada yine emniyet kemeri yer alıyor. Dikkat etmeniz gereken ise, köpeğinizi boyun tasmasından değil, onlar için özel tasarlanmış, olası bir kaza anında ona zarar vermeyecek göğüs tasmalarını kullanmanız. “Benim başıma gelmez” demeyin, emniyet kemerlerinizi mutlaka bağlı tutun.

  1. Köpek taşıma çantaları ve sabitleyicileri

Eğer köpeğinizle seyahat ederken taşıma çantası tercih edenlerdenseniz, bu çantanın arabada güvenli bir yere sabitlenmesi çok önemlidir. Aksi takdirde aldığınız bu önlem tüm değerini yitirecektir. Ayrıca, taşıma çantasının araç içi güvenlik standartlarına uyup uymadığını da kontrol etmelisiniz.

köpek emniyet kemeri
www.icbc.com
  1. Arka koltukta yolculuğa alışmak

Hava yastıkları köpeklerin ölümüne yol açıyor. Ön koltukta sabit duran “bebek koltuğu” gibi bir aparatınız olsa bile, kaza anında sert açılan hava yastıkları bir köpeğin tüm kemiklerini kırabilir! Ön koltuğa geçmek için ısrarcı olan köpeklerinizi kendi güvenlikleri için arka koltuğa alıştırmalısınız. Emniyet kemeri maddesini bu noktada da tekrar etmiş olalım.

İlgili yazı: Eğitim: Arabadan Korkan Köpek

  1. Arabalar çok hızlı ısınır!

“Sen iki dakika arabada bekle ben hemen geliyorum” cümlesini asla kullanmayın. Yaşayan hiçbir şeyi sıcak havada arabada bırakmayın. Arabalar tahmin edemeyeceğiniz kadar hızlı ısınır ve ani ölümlere neden olurlar.

  1. Mikroçip ve künye

Nereye giderseniz gidin, köpeklerin mikroçip uygulamasını yaptırmış ve tasmasına iletişim bilgilerinizi yazmış olun. Özellikle yeni yerlerde köpekler daha meraklı olurlar ve çevreyi keşfetmek isteyip sizi bir daha bulamayabilirler. Ayrıca mikroçip yasal zorunluluktur.

Bu önlemleri almadan evden bile çıkmamanızı umarak iyi tatiller diliyoruz!

Bunlara da göz atabilirsiniz

Çikolata Köpeklere Neden Zararlı ve Köpeğiniz Çikolata Yerse Ne Yapmalısınız?

Köpeklere en zararlı gıdalardan biri olan çikolatanın tehlikesini bilmeyen yoktur. Çikolata köpeklere neden zararlı ve köpeğiniz çikolata yerse ne yapmalısınız?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir