Çarşamba , Nisan 24 2024

Arabadan Korkan Köpek

Arabadan korkan köpek için duyarsızlaştırma, alıştırma yöntemleri bulunmaktadır. Köpeğinizin arabadan korktuğunu nasıl anlarsınız?

Eğer köpeğiniz arabada hızlı hızlı nefes alıyorsa, salya akıtıyorsa veya kusuyorsa, köpeğinizi taşıt tutuyor veya seyahatten endişe duyuyor olabilir.

Eğer köpeğinizi araba tutuyorsa, veteriner bunun için bir ilaç verebilir. Fakat köpeğiniz hala stres belirtileri gösteriyorsa, bunun sebebi arabaya karşı duyduğu korku olabilir.

Köpeğinizin araba ile ilgili bir sorunu olduğunu düşünüyorsanız, bu deneyimi ona daha keyifli kılmak için yapabileceğiniz bazı şeyler mevcut.

Arabadan Korkan Köpek İçin Yapabilecekleriniz

© Patipedia

 1. Köpeğinize arabada olmanın aslında iyi bir şey olduğunu gösterin. Gün içinde arabanıza gidip (motor çalışmaz iken); ya içindeyken en sevdiği yemeği yedirin, ya da etrafında en sevdiği oyunu oynayın.

2. Arabanın kapılarını açın, yanında arabanın içinde oturun. Kapılar açık olursa, köpeğiniz istediği zaman gidebileceğini düşünerek kendini daha rahat hissedecektir ve kendi kararlarını vermek köpeğinizin özgüvenini güçlendirecektir (Köpeğinizin trafiğe çıkamayacağı bir yerde, mesela kapalı bir otoparkta bu egzerisi yapmalısınız).

3. Köpeğiniz arabadayken içinde yemek olan bir oyuncak verin (Kong marka oyuncaklar bu konuda en dayanıklı olanlarıdır).Eğer köpeğiniz arabadan çıkmaya çalışırsa, oyuncağı ondan nazikçe alın ve tekrar arabaya koyun. Burada amacın köpeğe güzel şeyleri aldığı yerin araba olduğunu göstermek.

Eğitimi destekleyen oyuncaklar burada!

4. Eğer köpeğiniz kafes eğitimi görmüşse ve kafesinde rahat ediyor ise, kafesini arabanıza koyun ve köpeğiniz için rahat bir “in” yaratın.

5. Köpeğinizin araba içinde rahat olduğunu gördüğünüzde, köpeğin siz yanınızda otururken, başka birinden arabayı çalıştırmasını isteyin. Fakat henüz bu evredeyken araba ile bir yere gitmeyin. Burada amaç köpeğinizin araba çalışırken kendini rahat hissetmesini sağlamak.

6. Öncelikle kısa mesafelere gitmeye başlayın. Gittikçe mesafeyi uzatarak, adım adım köpeğinizin rahat ettiği seyahatler yapın.

7. Seyahatin hep iyi şeylerle bitmesini sağlayın. Köpeğinizi onun sevdiği bir yere, bir parka, ya da yürüyüş parkuruna götürün. Bazı köpekler sadece veterinere gidecekleri zaman arabaya bindikleri için, yolculuk sonunda korktuğu bir şeye bağladığından, araba ile ilgili de kötü duygular besleyebilirler.

8. Arabadayken köpeğinizi rahatlatacak müzikler dinleyin. Youtube’da köpekler için özel rahatlatıcı müzik listeleri bulabilirsiniz.

warningKöpeğinizi hiçbir zaman dışarısı çok sıcak ya da çok soğuk iken arabada tek başına bırakmayın. Güneşin altında, soğuk günlerde bile, araba dakikalar içinde çok sıcak bir hale gelebilir.

Kaynak

Bunlara da göz atabilirsiniz

Nosework ve Scentwork: Köpeklere Faydalı Bir Oyun Deneyimi

Nosework ve Scentwork nedir? Köpekler için çok eğlenceli ve faydalı olan bu egzersiz ve oyunlarla ilgili daha fazla bilgi alın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir