Çarşamba , Mart 13 2024

Çocuğum Köpek İstiyor! – Köpekler ve Çocuklar

Köpekler ve çocukların iletişim ve etkileşimini düzenlemek için ailedeki yetişkinlerin çaba sarfetmesi gerekir. Çocuğunuz ve ev yaşantınız köpekle yaşamaya uygun mu? Eve bir köpek getirmeden neleri değerlendirmeniz gerekir? 

Çocuklar ve hayvanlar arasında sağlıklı ve doğru bir iletişim kurulması için nelere dikkat etmeliyiz? Kedi ve köpekler nelerden hoşlanır, nelerden rahatsız olurlar? 

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi ve Hayvan Davranış Uzmanı Doç. Dr. Yasemin Salgırlı Demirbaş, Köpek Eğitim ve Davranış Uzmanı Çağla Çankırılı, Aktivist Nur Banu Uğurlu ve Vegan Aktivist Esra Aslan sizler için yanıtladı.

Video kütüphanesi, Özgür Boğazlıyanlıoğlu tarafından tasarlanmış ve AB Sivil Düşün Programı tarafından desteklenmiştir.

Çocuklara köpeklerin de duyguları olduğu, sevdikleri ve sevmedikleri şeyler olduğu uygun bir şekilde anlatılmalıdır ve mutlaka çocuk ve köpek bir aradayken etkin gözetmenlik yapılmalıdır. 

Çocuklara köpek beden dili ve köpeklerle yaşamın güzellikleri olduğu kadar zorlukları da anlatılmalıdır.

Köpeklerin duygusal ve fiziksel ihtiyaçları olduğu ve onların sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürebilmeleri için bu ihtiyaçların doğru bir şekilde karşılanması gerektiği açıklanmalıdır. 

Köpekler çocuklara bir hediye gibi sunulmamalıdır. Bunun sorumluluk ve fedakarlık gerektiren bir görev olduğunun bilinci verilmelidir.

Ayrıca kişisel alan konusu da uygulamalı olarak anlatılmalı ve uygulanmalıdır. 

Bunlara da göz atabilirsiniz

Nosework ve Scentwork: Köpeklere Faydalı Bir Oyun Deneyimi

Nosework ve Scentwork nedir? Köpekler için çok eğlenceli ve faydalı olan bu egzersiz ve oyunlarla ilgili daha fazla bilgi alın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir