Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the broken-link-checker domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/patipedi/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
Köpekler ve Çocuklar | Köpek Isırmasına Karşı Alınabilecek Önlemler • Patipedia
Wednesday , December 18 2024
Portrait of a small baby girl at a Lake with a Dog

Köpekler ve Çocuklar | Köpek Isırmasına Karşı Alınabilecek Önlemler

Köpekler ve çocuklar birçok yönden birbirlerine çok benzerler. Bunlar en göze çarpanı ne yapacaklarının yüzde yüz kestirilememesidir.

Çocukların ve köpeklerin iletişimine hepimiz hayran olsak da, onları bir araya getirmeden önce iki tarafa da verilmesi gereken eğitimler vardır.

Köpek sahipleri köpeklerine, çocuk sahipleri de çocuklarına bu eğitimleri erken yaştan verdiklerinde, tatsız deneyimler çok büyük oranda azalmaktadır.

Çocuklarınıza öğretmeniz gereken en önemli 3 şey

  1. Çoğu köpek sarılmaktan ve öpülmekten hoşlanmaz: Çocuklarınıza köpeklerin yüzünü bloke edecek şekilde sarılmamalarını ve onları bu şekilde öpmemeleri gerektiğini öğretin. Bunun yerine köpekleri göğsünü ve boyunlarının yanlarını sevmelerini öğütleyin. (Tanıdığınız köpekler bu eylemlerden hoşlanıyorsa durum farklı tabii, ancak köpeğin çocuklarla sosyal olduğundan emin olmadan çocuğunuzu asla yaklaştırmayın.)
  2. Yabancı ve tuhaf davranışlar sezilen bir köpek yaklaşıyorsa “Ağaç ol”: Çocuğunuza, böyle bir durumla karşılaştığında bir ağaç gibi sabit durmasını söyleyin. Ağaçlar sıkıcıdır ve köpek eninde sonunda oradan uzaklaşacaktır. Asla çığlık atılmaması ve kaçmaya çalışılmaması gerekir. Çünkü köpekler çocuklardan hızlıdır.
  3. Köpekleri rahatsız etmeyin: Bir şey yiyen, uyuyan ya da bir şeyi korumakta olan bir köpek asla rahatsız edilmemeli, alanına girilmemelidir. Çocuklarınıza bu hayati önem taşıyan bilgileri vermeniz, istenmeyen durumlardan korunmalarına yardımcı olur.

İlgili yazı: Çocuklar, köpekler ve güvenlik

Köpekler ve Çocuklar İçin Ailelerin Yapabileceği Şeyler

  1. Gözetim: Bir köpeğin/köpeğinizin arası çocuklarla iyi de olsa her zaman gözünüzün önünde olmalarına dikkat edin. Onları yalnız bırakmak risktir.
  2. Köpeğinizi iyi eğitin: Evinizde bir köpek varsa, mümkünse pozitif eğitim veren bir eğitmenle anlaşın. Köpeğinize bir şey öğretmek için asla şiddete başvurmayın. Dürtme, silkeleme ve çoğunuzun alfa eğitimi olarak bildiği yere zorla yatırarak üstünlük sağlama gibi ilkel ve olumsuz yöntemlerden uzak durun.
  3. Güvenlik: Köpeğiniz ve çocuklar bir araya geldiğinde onlara son derece güvenli ve rahat bir ortam sağlayın. Çocukların köpeklere kötü davranmalarına izin vermeyin. Her zaman olumlu deneyimler yaşamalarını sağlayın.

Köpek sahiplerinin çocuklar ve köpekler için yapabileceği 3 önemli şey

  1. Kısırlaştırın: Kısırlaştırılmış köpekler yüksek oranda daha sakin ve sağlıklı olur ve birçok durumda daha az saldırgan tavır sergilerler. Öte yandan, köpek popülasyonunun kontrol altında tutulmasına katkıda bulunmuş olursunuz.
  2.  Köpeğinizi dış dünyaya hazırlayın: Özellikle yavruluk ve gençlik döneminde köpeğinizin her deneyiminin olumlu olması için çaba gösterin. Eğitimlerini aksatmayın. Şiddet öğretmeyin.
  3. Köpeğinizin sorumluluğunu alın: Köpeğinizin her zaman yanınızda ve kontrol altında, bağlı olduğundan emin olun. Yabancı çocuklar ona sarılmaya çalıştığında ya da onu rahatsız edecek herhangi bir tavır sergilediğinde köpeğinizi oradan uzaklaştırın, çocukları da nazikçe uyarın. Her iki taraf için de olumsuz bir ortam oluşmasına izin vermeyin.

Buna da göz atabilirsiniz: Evcil bir hayvan öldüğünde: Çocuklara “en kötü günlerinde” yardım etmek

Kaynak

Bunlara da göz atabilirsiniz

Reaktif Köpek Eğitimi: Daha Uyumlu Bir Hayat İçin Adımlar

Köpek sahibi olmak, hayatlarımıza sevgi ve mutluluk getiren özel bir deneyimdir. Ancak, her köpek kendi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *