Salı , Ekim 8 2024

Kedinize Asla Yapmamanız Gereken 8 Şey

Evinde kediyle yaşayan, kendini en onlara adamış insan bile kimi zaman kedilerin varlığını hafife alır.

En basit bir önlemi bile atlasanız, büyük sonuçlarla başa çıkmak zorunda kalabilirsiniz. İşte kedinize asla yapmamanız gereken 8 şey.

Asla pire ve kalp kurdu tedavilerini aksatmayın. Kediniz hep içerde olsa ve başka hayvanlarla muhattap olmasa da, bu onların bu hastalıkları kapmayacağı anlamına gelmez. Kimi zaman bir sivrisinek bile kalp kurdu hastalığı taşıyabilir. Ya da siz üzerinizde eve pire getirebilirsiniz. Basit önlemler almak yerine bunlarla uğraşmak istemezsiniz.

Asla kedinizi dışarı gözetimsiz bırakmayın. Dışarıda vakit geçirip bahar havasını içine çekmek isteyebilir elbette. Ancak kedilerin genellikle dış dünyaya tepkisi merak, akıl karışıklığı ya da korku olabilmektedir. Bir anda caddeye ya da bir köpekten kaçmak için daha tehlikeli bir yere kaçmaya çalışabilir. Kedinizi dışarı çıkarmak istiyorsanız mutlaka tasma takmalı ve yanında durmalısınız. Her ikinizin de huzuru için.

Asla pencerenizi açık bırakmayın. Kedilerin bir sineğe olan anlık merakları bile pencere kazalarına yol açabilir. Dışarı kaçması, kaybolması ya da yüksekten düşüp yaralanması an meselesidir. Kontrolünüz altında olmayan pencereleri açık ya da aralık bırakmayın. Kazalar bir anda olur, unutmayın.

İlgili yazı: Kedilerde Şeker Hastalığı (Diyabet): Belirtiler, Teşhis, Tedavi

Asla veteriner ziyaretlerini ertelemeyin. Kediniz sağlıklı görünebilir, mamasını yiyor, oyun oynuyor olabilir; ancak onlar da gözle görülemeyen birtakım hastalıklara maruz kalabilirler. Erken teşhis ve kontroller için düzenli olarak veterinerinize gitmelisiniz.

Asla arabada serbest bırakmayın. Çoğu kedi seyahat etmeyi sevmez ve hareket eden araçlarda panikleyebilir. Korkuyla hareket eden atik bir kedi, size trafikte çok zor anlar yaşatabilir. Kedinizin ve sizin güvenliğiniz için, onun da rahat edeceği bir kafes edinerek, arabada güvenli bir yere sabitlemelisiniz.

Asla onu tezgâhtan aşağı itmeyin. Mutfak tezgâhındaki yemeğe burnunu sokuyor olması sizin ona sert davranacağınız anlamına gelmemeli. Bu davranış ona hem fiziksel hem psikolojik zarar verir. Kedinize her zaman nazik davranın.

İlgili yazı: Kedim neden benimle uyuyor?

Asla dişlerini fırçalamayı unutmayın. Kedilerin belki de en sevmediği şeydir. Ancak ağız sağlığı yalnızca dişler için değil, tüm bedenin sağlığı için çok önemlidir. Haftada en az 3-4 kez kedinizin dişlerini fırçalamayı unutmayın.

Asla tüy yumaklarını görmezden gelmeyin. Kediler kendi kendilerinizi temizler, dilleri dökülen tüyleri toplar ve sona o tüyleri yutarlar. Kedinize bu süreçte onu tarayarak yardımcı olabilirsiniz. Çok yoğun dökülen tüyler sindirim sistemi ile ilgili sorunların habercisi olabilir.

PetMD’den Kathy Blumenstock tavsiyeleridir.

Bunlara da göz atabilirsiniz

Köpeğiniz İçin En İyi 5 Ekipman ve Oyuncak

Köpeğinizin sağlığı, mutluluğu ve güvenliği, onun iyi bir yaşam sürmesi için en önemli faktörlerden biridir. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir