Cumartesi , Nisan 27 2024

Özyeğin Üniversitesi Doğal Yaşamı Koruma Kulübü örnek bir uygulamaya imza attı

Özyeğin Üniversitesi Doğal Yaşamı Koruma Kulübü örnek bir uygulamaya imza attı. Okulda bir araya gelen gönüllü hayvanseverlerin projeleri, çalışmaları ve motivasyonları çok dikkatimizi çekti.

Biz de kendileriyle iletişime geçtik, ve tam olarak neler yaptıklarını sorduk. O kadar güzel anlatmışlar ki, bize yazdıklarını sizinle doğrudan paylaşalım istedik.

Onlardan daha sık haber alacağımızdan şüphemiz yok. Maddi manevi desteğini esirgemeyen okul yönetimine ve projeye gönül veren tüm hayvanseverlere teşekkür ediyoruz. Fotoğrafların da kendilerine ait olduğunu söylemeden geçmeyelim.


Özyeğin Üniversitesi Kampüs Köpekleri

Processed with VSCOcam with k2 preset

Özyeğin Üniversitesi’nde 2013 Şubat ayında Doğal Yaşamı Koruma Kulübü olarak kurulduk.

Kuruluş amacımız kampüsümüzü bizimle paylaşan köpek dostlarımızın sağlığını ve çevre ile etkileşimlerini sağlarken ülkenin en büyük sorunlarından biri olan sokak köpekleri konusunda duyarlılığı arttırmak en önemli hedefimiz.

Ekibimiz tamamen gönüllü olarak yardım eden öğrencilerimizden ve üniversite çalışanlarımızdan oluşmaktadır. Sahiplendirme, veteriner, iş geliştirme ve sosyal medya olarak iş kollarına bölünerek çalışıyoruz.

Bir de eksik parçamızı tamamlayan Hüseyin abimiz var, köpeklerimizin beslenmesinden ve temizliğinden sorumlu.

Hüseyin Abi ve Ice
Hüseyin Abi ve Ice

Bu süre içinde 32 tane köpek sahiplendirdik.

Sahiplendirme kriterlerimiz çok katıdır. Sözleşmeden önce sahiplenecek ailenin yaşadığı ev, ailesi ve ilerideki planları gibi birkaç soruluk mülakatlar yapmaktayız.

Kampüsümüze davet edip sözleşme imzalandıktan sonra bize sık sık fotoğraf ve video atmalarını istemekteyiz.

Kampüs köpeklerimizin en önemli ihtiyacını karşılamak için katma değerli fonksiyonel sağlık faydaları sunan premium Champion markasının sahibi Tropikal Pet ile temasa geçtik.

Mama sponsorumuz olan Champion’la kampüs köpeklerimizin beslenme istasyonu gibi ihtiyaçlarını tespit edip hayata geçirdik.

Champion, sevimli dostların sağlığı kadar sosyal gelişimini de destekliyor. Sponsorumuzla çok güzel bir işbirliği içindeyiz.

Sahipleriyle beraber kaliteli zaman geçirmek ve sosyalleşmek konusunda ciddi sıkıntılar yaşayan köpeklerin, hem sosyal yaşama adapte olmaları hem de daha sağlıklı bir ömür sürmeleri için gerekli olan spor faaliyetlerinin

Türkiye’deki en önemli temsilcisi olan Champion Agility & Frisbee Team  ile Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü’nde öğrenciler tarafından yoğun ilgi gören gösteriler, eğitimler gibi çeşitli aktivitelere imza atılıyor.

ask

Emeğimize en büyük destek üniversite yönetiminden gelmektedir.

Veteriner harcamalarımıza üniversite bütçesinden destek verilmektedir.

Üniversitede müfredata olan ENG102 dersinde sosyal sorumluluk projesi olarak tanınmaktayız.

Kampüs içinde sokak hayvanlarına karşı davranış temalı seminerler düzenlemekteyiz.

Aynı zamanda okul yönetimimizin desteği ile bir eğitmen ile iş birliği yapıp ekibimiz temel köpek eğitimi sertifikası aldı.

Üniversite paydaşlarımızın da duyarlı oluşları, bize destekleri sayılabilecek kadar az değil.

Bizler Kampüs Köpekleri olarak bir proje başlattık, umarım bu başlangıcımız diğer üniversitelere örnek olur ve büyürüz.

Bizi takip edin!

Facebook: facebook.com/campusdogsozu
Instagram: @campusdogsozu
Twitter: @Ozucampusdogs

Bunlara da göz atabilirsiniz

Umudumuz Gençlikte | Etkinlik: Sokak Hayvanları Konferansı

Özyeğin Üniversitesi Doğal Yaşamı Koruma Kulübü, sokak hayvanları ve insan ilişkilerinin, alanında uzman kişiler tarafından …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir