Cumartesi , Nisan 27 2024

Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu FCI’a Tam Üye Oldu

Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu (KIF), Uluslararası Kinoloji Federasyonu’nun (FCI) Almanya’da düzenlediği Genel Kurul’da tam üye olmaya hak kazandı.

Türkiye’de 2006 yılında kurulan Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu, 2015 yılından bu yana Belçika merkezli FCI’ın (Fédération Cynologique Internationale) yarı üyesiydi. Başkanlığını Ümit Özkanal’ın yürüttüğü KIF, bu yıl FCI Genel Kurulu’nda 68 ülkeden 64 oy alarak tam üyelik hakkı elde edildiğini açıkladı.

Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu ne yapar?

KIF’ın ana görevi tüzüğünde belirtildiği üzere, ülkemize ait köpek ırklarının (Kangal, Akbaş, Anadolu Mastifi, Kars Köpeği, Türk Kopoyları, Sultan Tazısı gibi) uluslararası platformda ülkemiz adına tescil edilmesinin sağlanması, FCI’ca kabul edilmiş diğer köpek ırklarına mensup köpeklerin FCI üyesi kurumlarca tüm dünyada uygulanmakta olan üretim kriterleri ile üretimlerinin yapılmasını sağlamak ve kayıt altına almaktır. Yetiştirici (sorumlu üretici) ve köpek sahiplerinin sorumluluklarının yaygınlaştırılması ile sokak köpeği nüfusunun azalmasına destek olmak ve köpeklerin yaşam refahına katkıda bulunmak da misyonları arasındadır.

Sınav ve sertifikalar

Ayrıca KIF tarafından SKS (Sosyal Köpek Sınavı) ve BH sınavları organize edilir ve sertifikalandırılır. Sosyal Köpek Sınavı (SKS), öncelikle köpek sahiplerinin köpekleriyle sosyal yaşamda rahatsızlık vermeden ve rahatsız olmadan bulunmalarını test eder.

BH Sınavı’nda ise ilk önce köpek idarecisi bir bilgi testine girer. Kişi sınavı geçemezse köpek de sınava giremez. Sınav esnasında ise köpek ve idarecinin uyumu gözlenir, köpeğin komutlara uyması ve trafik testinden geçmeleri beklenir.

Bunlara da göz atabilirsiniz

Veterinere Soru Sorup Online Randevu Almak Vet Randevu ile Çok Kolay

Dostlarımızın sağlığı onlara olan sevgimiz kadar önemli bir konu. Evcil hayvan sahibi olduğunuzda veterinerlerle de …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir