Perşembe , Nisan 25 2024

Teksas katilinin geçmişinde hayvan istismarı suçuna rastlandı

Teksas tarihinin en büyük katliamını gerçekleştiren, bir kilisede en az 26 kişiyi öldüren 26 yaşındaki Devin Patrick Kelley’in sabıka kayıtlarında hayvan istismarı ve aile içi şiddet vakaları dikkat çekti.

DenverPost’un haberine göre, Kelley’nin hayvanlara kötü davrandığına ve şiddet uyguladığına şahit olan görgü tanıkları, gördüklerini anlattı. 2010 yılında US Air Force ile askerlik görevinde başlayan ancak 2 yıl sonra eşini ve üvey oğlunu istismar etme suçundan askeri cezaevinde kaldı ve rütbesi indirildi. Birçok kaynakta üvey oğlunun kafatasının kırıldığı yazıyordu. 2014 yılında ise uygunsuzluktan ihraç edildi. Hayvan istismarı davası ise Ağustos 2014’te görüldü.

İstismara tanık olan Jennifer Jones, kahverengi-beyaz bir Husky’nin bulundukları alanda serbest dolaştığını ve Kelley’nin onun boyun ve baş bölgelerini yumrukladığını anlattı. 4-5 kez vurduktan sonra boynundan tutarak oradan uzaklaştığını bildirdi.

Foto: Reuters

Bir diğer tanık Brent Moody ise köpeği birçok defa Kelley’den kaçarken gördüğünü ve yakaladığında ise tutup yere vurduğunu söyledi. Köpeği sarsarak ona bağırdığını, köpeğin acıyla bağırdığını ve ağladığını duyduğunu anlattı. Bölge şerifi ise Kelley’nin evine gittiğinde köpeği gördüğünü, köpeğin besinsiz kaldığını ve dokunduğunda kaburgalarının hissedildiğini söyledi.

Olayın ardından Kelley, köpeğin agresif olduğu için onu eve soktuğunu ve vurma, sürükleme, boynundan kaldırma gibi bir şey yapmadığını iddia etmişti. Yetkililer Husky’yi veteriner merkezine götürmüşlerdi. El Paso Bölgesi Yargıcı Daniel Scott Wilson, Kelley’yi ertelenmiş para cezasına mahkûm etti ve 368 dolar tazminat ödemesine karar verdi. Mahkeme kayıtlarına göre, Wilson, Kelley’den mağdurun yardım fonu için 2,50 dolar ve 78 dolarlık ücret ödemesini de emretti. Mahkeme kayıtlarına göre, Kelley cezasını tamamladıktan sonra, hayvan istismarı cezası, 31 Mart 2016’da düştü.

Aile içi şiddet ve hayvan istismarı geçmişi bulunan katiller listesine böylelikle bir yeni isim daha katılmış oldu. Hayvan istismarı ve hayvana karşı işlenen suçlarda cezaların arttırılması ve sabıkaya işlenmesi gerekliliği ise bir kez daha vurgulandı.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Bunlara da göz atabilirsiniz

Sanat adı altında hayvan istismarına tepkiler sürüyor

İstanbul Bienali’nin ardından New York’ta bulunan Guggenheim Müzesi de sergide kullanacağı ‘sanat eserleri’ nedeniyle protesto …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir