Pazar , Nisan 28 2024

Aile içi şiddet mağduru bir kadın ve hayvan kabul etmek için adım atan bir sığınma evi

Dallas’ta bir sığınma evi yakında evcil hayvanları da kabul edeceğini açıkladı.

Şiddetten kaçan insanlar, genellikle hiçbir maddi gelirleri olmadan bulundukları yerden kaçarlar ve bu yüzden de kaçabilecekleri tek yer genellikle sığınma evleridir. Ancak bu yerler büyük ölçüde kadınlar ve çocuklar için tasarlanmıştır. Keranews’ın haberine göre, Dallas’ta bulunan Family Place isimli sığınma evi, çok yakında evcil hayvan kabul etmeye de başlayacak. Uzmanlar bu durumun, kişilere şiddet gördükleri evden ayrılmak için cesaret vereceğini umuyor.

Hayvanlara adanmış bir hayat

Stephanie’yle tanıştığınız anda onun hayvanları çok sevdiğini hemen anlıyorsunuz. Daha çocukken arka bahçelerinden sincap kurtarırmış, Instagram hesabı da hayvan fotoğrafları ile dolu. Bu röportajı da onun isteği üzerine köpek parkında yaptık.

“Birçok insane göre hayvanlar çocuklarından farklı değil, o kadar önemliler” diyor Sephanie. 20 yılı aşkın bir süre boyunca kendisini ve hayvanlarını istismar eden biriyle yaşadığını ve hala kendini güvende hissetmediğini anlatıyor. “Beni üzmek için köpeklere tekme atardı ve şehir dışına çıktığımızda onlarla ilgilenmeme izin vermezdi. Bir keresinde bir yere gitmek için felç geçirmiş bir köpeği arka bahçede bırakmam konusunda ısrarcı olmuştu.”

Bu olayın devamı ise daha acı verici. “Felç geçiren köpeği veterinere götürüp ötenazi uygulatmıştı, yani öldürmüştü. Köpekler de aynı benim gibi onun kurbanları oldu” diyor boşandığı kocası için. Çok zengin olmasına rağmen köpeklerin bakım masraflarına kuruş ödemezmiş.

Şiddetten kaçmak

Stephanie, 6 yıl önce nihayet kaçabilmiş. Boşanma ona iyi gelse de, maddi anlamda çöktüğünü anlatıyor. “Bankada hiç parası olmayan 50 yaşında bir kadınım. Saatlik çalıştığım ve ufak bir para kazandığım bir işim ve korkunç bir borcum var. Avukatlara harcadığım onca paradan sonra, hiçbir şeyim kalmadı” diyor.

İşte bu olaylardan sonra yolları Kuzey Teksas’ta bulunan sığınma evi Family Place ile kesişmiş. Programın sağladığı bir dairede yaşamını sürdürüyor ve köpekleri geçici olarak başka bir ailede bakım altında. Stephanie onlara kavuşacağı günü iple çekiyor.

Hayvan yaşam alanları

Foto: Courtney Collins / KERA news

Sığınma evi genişleyerek 50 yatak daha ekledi kapasitesine. Danışmanlık ve kariyer eğitimleri ve yeni bir akım olarak da erkekler için sığınma şansı veriyor. Buranın adı Barkingham Palace oldu.

Aynı zamanda 5 büyük köpek ve birkaç kedi için yerler yapıldı. Banyo bölümü, serbest zaman için oda ve köpeklerin dışarda koşabileceği bir alan eklendi. Evcil hayvanlar için sağlanan bu imkanlar, evden kaçmak ve ayrılmak zorunda olan kişiler için bir kolaylık niteliği taşıyor.

“25 yıldan uzun bir süredir buradayım, ve evden ayrıldığı için köpekleri öldürülen kadınlar tanıdım” diyor Family Place’in başkanı Paige Flink. “Hayvanları işyerine götüremiyorsunuz, yeni taşınacağınız birçok yer almayı reddediyor. Yaşamınızı sürdürebilmeniz için şartlar evcil bir hayvanla daha zor olabiliyor. Bu da şiddet kurbanlarının işlerini zorlaştıran bir başka konu olarak karşımıza çıkıyor.”

Şimdilik bu kedi ve köpekli yaşam alanları deneme sürecinde ve şu ana kadar bir sıkıntı yaşanmadı. Hayvanlarını bırakamadıkları için şiddetten kaçamayan kişilere bir şans vermek için Barkingham Palace’ın çalışmaları sürüyor.

Bunlara da göz atabilirsiniz

Sokak köpeklerine yönelik linç ve nefret kampanyasına son verilsin!

Hayvan Hakları Yasama İzleme Delegasyonu, bugün Beyoğlu’nda düzenlediği basın toplantısında, 4 Ocak’ta Kayseri’de bir çocuğun …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir