Cuma , Nisan 19 2024

Bir Pitbull kurtarıcısından “tehlikeli” insanlara mesaj

Noelani G., özellikle Pitbull ırkı köpekleri kurtarmaya ve rehabilite etmeye hayatını adamış bir kadın. Bu tutku, 8 yıl önce Indy adındaki köpek hayatına girince başlamış. Bugün boş zamanının tamamını evindeki sürüsüyle birlikte ihtiyacı olan köpekleri iyileştirmek ve yuvalandırmak için kullanıyor. Hayali ise sorumluluklarını bilen hayvan sahipleri oluşturmak, hayvan istismarının önüne geçmek ve tehlikeli hayvan yasalarını sonlandırmak.

Eşi ve yeni doğan bebeği Elias ile birlikte yaşayan, son birkaç yılda evini yaklaşık 30 yardıma muhtaç köpeğe açan Noelani, onların ciddi hastalıklarıyla mücadele ettiğini, yeni doğmuş yavrulara biberonla süt içirdiğini, ve bütün bunları tüm içtenliğiyle yaptığını ifade ediyor. Yerel bir ırk kurtarma kuruluşu olan Fresno Bully Rescue aracılığıyla “Bull” familyasından köpeklere geçici yuvalık yapıyor ve hayatlarını geçirecekleri kalıcı ailelerini arıyor. Hayatında tatillere, lüks şeylere para harcamaya yer olmadığını, onun yerine ihtiyacı olan köpeklere yardım ettiğini belirtiyor ve bunun geçici bir durum değil, yaşam tarzı haline geldiğini söylüyor.

İlgili yazı: Tehlikeli ırk yasaları neden işe yaramaz?

Sosyal medya üzerinden çok güzel arkadaşlıklar kurduğunu ve yaptıklarını onların maddi manevi desteği sayesinde sürdürebildiğini anlatan Noelani’nin canını sıkan olaylar da oluyor. Örneğin çocuğuyla köpeklerin yan yana olduğu fotoğraflar için çok sert yorumlar alıyor. Pitbull’ları çocuğuna yaklaştırdığı için hapse atılması, şiddetle cezalandırılmasını savunan kişiler tarafından adeta taciz ediliyor. Bu suçlamalara ise şu sözlerle karşılık veriyor:

“Elias doğduğundan beri, köpekleri ona yaklaştırdığım için hapse atılmam, uyutulmam, zarar verilmem ya da ciddi şekilde cezalandırılmam gerektiğini söyleyenler oldu. Hiç tanımadığım birinden her hafta, köpeklerimin fotoğraflarını paylaşmaya son vermemi çünkü “tehlikeli” olduklarını yazan, taciz boyutunda mesajlar alıyorum. Köpeklerden herhangi biriyle onu yalnız bırakıyor muyum? ASLA! Sadece Pitbull gibi köpekler olduğu için mi bırakmıyorum? HAYIR! Bu kural her köpek için geçerlidir. Çocuğumun onların üzerine tırmanmasına, kulaklarını/kuyruklarını çekmesine, sıkıştırmasına ya da rahatsız etmesine izin veriyor muyum? H-A-Y-I-R. Çünkü onlar hayvan, nokta. Aile bireylerimizden herhangi birinin hata yapmasına ortam hazırlamam. Pitbull tipi köpeklerin hayatlarını neden savunduğumu anlayamayanlar gözümü korkutamayacak.”

https://www.instagram.com/p/BWvyiz8F_7U/?taken-by=noelaniig

 

 

 

Bunlara da göz atabilirsiniz

Sokak köpeklerine yönelik linç ve nefret kampanyasına son verilsin!

Hayvan Hakları Yasama İzleme Delegasyonu, bugün Beyoğlu’nda düzenlediği basın toplantısında, 4 Ocak’ta Kayseri’de bir çocuğun …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir