Pazar , Nisan 28 2024

Hayatının 8 yılını bir kafeste geçiren köpeğin artık bir evi ve yüzlerce oyuncağı var

Geçen yılın sonunda yuva arayışı başlayan JoJo, korkunç bir geçmişe sahipti. Daha yavruyken kulakları eski sahipleri tarafında makasla kesilmiş. “Bunun ne kadar acı verici olduğunu tahmin etmek bile gerçekten çok zor” diyor Animals R Family başkanı Nicole Bruck. Kurtarılan köpek JoJo, yeni ailesiyle her gün çok mutlu.

Daha 7 aylıkken, taşrada bir tesise terkedilmiş ve penceresi bile olmayan bir ambarda, kafes içinde 8 yıl boyunca yaşamak zorunda kalmış. Kafesinde su, havlu, battaniye, hiçbir şey yokmuş. JoJo’nun yeniden yüzünün güleceğini hiç tahmin etmemiş kurtarıcıları, ama bir şekilde onun ruhu hiç kaybolmamış. 9 yaşında kurtarıldıktan sonra karakteri ya da cazibesinden hiçbir şey kaybetmemiş JoJo.

JoJo çimlerde yatmaya bayılıyor!

Aralık sonunda, Animals R Family organizasyonu, JoJo’yu New York’ta yapılan bir yuvalandırma etkinliğine götürdü. Tesadüfen oğulları Jordan ile Kevin ve Leann Karcher çifti de o etkinlikteydi, çünkü Jordan’ın kahve markası etkinliğe katılmıştı ve kazancının %20’sini barınaklara bağışlıyordu.

Kevin ve Leann, JoJo’yla burada karşılaştı. Jordan sayesinde JoJo’nun hikâyesini öğrendiler ve kalan hayatını sevgi, ilgi ve hak ettiği şekilde yaşaması gerektiğine karar verdiler. O sırada JoJo hala tedavi görüyordu, ama tamamen iyileştiğinde Karcher çiftinin yanında yaşamaya başladı. 10 yaşında her zaman hak ettiği ailesini buldu JoJo.  Karcher ailesi onu elinden geldiğince şımartıyordu, yüzlerce oyuncağı vardı artık.

Kevin, köpek evlat edinmek kişilere kendi kriterini kullanmalarını öneriyor: “Kurtarılma ihtimali en az olan köpek hangisi? Gidip ona yuva olun.”

JoJo, Kevin’de aradığı her şey bulmuş gibi görünüyor. Baba, dost, şoför ve kasap gibi! Çimlerde yatarak oyuncaklarıyla oynamaya bayılıyor ve karnını kaşırsanız saatlerce olduğu yerde kalabiliyor. Bu kadar güzel mizaçlı bir köpeğin yıllarca istismara ve ihmal edilmeye maruz kalmış olmasına hala inanamıyor yeni ailesi. Ama yaşadıklarının artık uzak bir geçmişte kaldığını söylüyorlar.

JoJo artık her gün hayatının en güzel gününü yaşıyor. Gece olduğunda da tüm oyuncaklarını tek tek yatağına taşıyor ve onların yanında horlayarak uykuya dalıyor.

Oyuncaklarıyla beraber uyuyan JoJo

Kaynak

Bunlara da göz atabilirsiniz

Sokak köpeklerine yönelik linç ve nefret kampanyasına son verilsin!

Hayvan Hakları Yasama İzleme Delegasyonu, bugün Beyoğlu’nda düzenlediği basın toplantısında, 4 Ocak’ta Kayseri’de bir çocuğun …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir