Salı , Mart 26 2024

Su baskınından kurtarılan yavru kediler

Çok kuvvetli sağanak yağış ve gök gürültülerine uyanan İstanbul’da su baskınından kurtarılan yavru kedilerin görüntüleri içleri ısıtırken, kaçacak yer bulamayan birçok hayvan ne yazık ki hayatını kaybetti.

Yağışın en kuvvetli olduğu günlerden 18 Temmuz sabahı işyerine giderken, bir deponun içine doğum yapmış olan kediyi farkeden Burcu Hamdullahpur, deponun içi su dolduğu için boğularak hayatını kaybetmiş olan yavrularla karşılaştı. Yavrulardan birinin hâlâ hayatta olduğunu farkeden Burcu H., sağ kalan son yavruyu oradan çıkararak çevredekilerin getirdiği bir havluyla kuruladı. Miyavlamaları duyan yavru kedinin annesi geldi ve yavru ona teslim edildi. Yoğun stres altında olduğu gözlenen anne, yavrusunu aldığı gibi diğer yavruları korumaya aldığı bir ağacın altına götürdü.

Bu ağacın altında birkaç yavru kedi daha vardı. Bunun üzerine olay yerinden işe gitmek üzere hızla ayrılan Burcu H., durumu arkadaşlarına anlatınca, Merve adlı bir hayvansever işyerinden izin alarak iki anne ve diğer yavruların bulunduğu alana, taşıma kutusu ve mama alarak müdahale etti. Taşıma kutularının içine kuru ped ve mama kapları koyan ve kutuların üstünü su geçirmeyecek şekilde naylonla kaplayan Merve Hanım, yavruları bu kutulara yerleştirdi.

Depodan kurtarılan minik yavru ve diğer yavruların anneleri de bu güvenli ve kuru kutulara gelmekte gecikmedi. Ancak sosyal medyada yer alan ihbarlara göre hayatî tehlikesi bulunan çok sayıda özellikle savunmasız yavru hayvan, halen çevredekilerin yardımlarını bekliyor.

İlgili yazı: Kitap | Kedi fotoğrafı sevenlere “Cat Fever”

Bunlara da göz atabilirsiniz

Avustralya: Koalaları Kurtarmak İçin Özel Eğitimli Köpek Bear İş Başında

Koku eğitimi verilen Bear, Avustralya yangınlarında olay yerlerinde koala arıyor ve bulduğunda sabit oturma pozisyonuna geçerek idarecisine haber veriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir