Cuma , Temmuz 26 2024

Çıtır nerede? Mahallenin köpeği Çıtır’ın akıbeti sırrını koruyor

 Çıtır, İstanbul Beylerbeyi’nde yaşayan, yaklaşık 17 yaşında bir sokak köpeği(ydi) ve 10 yıldır da mahalledeki bir apartmanın sakinleri tarafından bakılıyordu. Çıtır’ın dışarıda bir kulübesi vardı, fakat ilerleyen yaşı nedeniyle apartmanın içinde yaşamaya başladı. Bir gün Çıtır’ı bulamayan mahalleli ve hayvanseverler onu her yerde aramaya başladı ve aynı apartmanda yaşayan Özlem K. tarafından taksiye koyularak bir yere götürülmüş olduğu ortaya çıktı. Sosyal medyada yer alan iddialara ve Özlem K.’nin kendi beyanına göre, Özlem K. Çıtır’ı götürüp barınağa bırakmıştı. Çıtır nerede?

Sosyal medyada çok tartışılan ve resmî makamlara bildirilen olayın ardından, Özlem K. kendi Twitter hesabından şu açıklamayı paylaştı:

Çıtır nerede?

Günlerce süren sosyal medya kampanyasında Çıtır’ı merak eden mahalle sakinleri ve onlara destek veren hayvanseverler #citirnerede diye sordu. Sosyal medyadaki iddialara göre, tutanakta başka bir kişinin ismi yazıyordu ancak tutanak belgesi bu paylaşımlarda henüz yayımlanmadı.

İlgili yazı: #mahalleminkopekleri etiketine katıl, sokağının köpeğine sahip çık!

Olayın kamuya mâl olmasından sonra mahalleye giden ve konunun takipçisi olan Empati Yaşam Hakkına Saygı Platformu’nun avukatı Barış Kârlı yaptığı açıklamada kendilerine İBB Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamayı paylaştı. Yapılan açıklamada Çıtır olduğu tahmin edilen köpeğin Beylerbeyi’ne oldukça uzak olan Cebeci Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi’ne getirildiği ve burada vefat ettiği bildirildi.

https://twitter.com/empati_official/status/907190920805830656

Bu haberden sonra, mahallelinin sorumlu tuttuğu Özlem K.’ya yönelik “Çıtır nerede” kampanyası yoğunlaştı ve bu kişi çalıştığı kurum üzerinden bir açıklama yaparak olayın arka planı ile ilgili kendini savundu. Bahçeşehir Üniversitesi resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda ise, bu kişinin Rektörlük’e sunduğu açıklama metni paylaşıldı:

Hayatını kaybeden köpeğin Çıtır olup olmadığı, değilse şu an nerede olduğu; şayet Çıtır ise neden bu kadar uzakta bir barınağa terkedildiği konusu bu açıklama ile de aydınlanmamış oldu.

Konuyu takip eden yaşam hakkı savunucuları ise Özlem K.’nin çelişkili ifadeleri üzerinde duruyor.

Show TV’nin haberinde ise taraflara söz verildiğinde Özlem K., verilen yemeklerin temizlenmediğini ve kirlilik yarattığını anlatırken, apartman sakinleri Çıtır’ı özlediklerini ifade ettiler. Çıtır’a yemek veren apartman sakini ise “Daha dikkatli bakacağım bu sefer” diyerek önemli bir konuyu hatırlatıyor:

Bakımını üstlendiğimiz hayvanların temizlik, sağlık, beslenme gibi tüm ihtiyaçlarından sorumlu olduğumuzu.         

https://www.youtube.com/watch?v=TJnQCnlcCb8

Olayla ilgili yasal süreç ve araştırmalar devam ediyor.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Bunlara da göz atabilirsiniz

Veterinere Soru Sorup Online Randevu Almak Vet Randevu ile Çok Kolay

Dostlarımızın sağlığı onlara olan sevgimiz kadar önemli bir konu. Evcil hayvan sahibi olduğunuzda veterinerlerle de …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir