Perşembe , Temmuz 25 2024

Yaşam alanından koparılan mahallenin köpeği Karlos aranıyor!

İstanbullu Çıtır’ın ardından bu defa Ankaralı Karlos yaşam alanı olan mahallesinden kaçırılarak boş bir araziye bırakıldı. Mahalle sakinleri her yerde onu arıyor.

Ümitköy Ankara Sitesi’nde yaşayan 6 yaşındaki dişi köpeğin, aynı sitede yaşayan diş hekimi F.Y. tarafından havladığı gerekçesiyle yaşam alanından koparılarak boş bir araziye terk edildiği iddia edildi.

Olay nasıl gelişti?

27 Eylül 2017 Salı akşamı gerçekleştiği söylenen olayda, F.Y. site sakinlerinin ısrarları sonucunda Karlos’u alarak yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki yol kenarında bulunan boş bir araziye bıraktığını itiraf ettiği açıklandı. Yol tarifi üzerine bölgeye giden mahalleli, Karlos’u orada bulamadı ve sosyal medyada kayıp ilanı verildi. Çok sayıda paylaşılan ilana henüz olumlu bir yanıt alınamadı. Eskişehir Yolu ve çevresinde Karlos’u görenlerin 0 532 135 39 12 numaralı telefona bilgi vermeleri bekleniyor. Karlos, ismini biliyor ve ona ismiyle seslenildiğinde cevap veriyor.

Komşuların ifadesine göre Karlos’u yok etmesi, bu kişinin ilk vukuatı da değil. Daha önce iki yavru köpeği “çöpe attığı”, mahallede bakımları yapılan, kısırlaştırılmış kedileri uzaklaştırdığı da iddialar arasında.

#mahalleminkopekleri etiketine katıl, sokağının köpeğine sahip çık!

Suç duyurusu ve şikâyetler

Aramaların yanında, kişi hakkında suç duyurusunda bulunulduğu ve Diş Hekimleri Odası’na da şikâyette bulunulduğu açıklanırken, mevcut hayvanları koruma yasasına göre bu kişinin yalnızca para cezası alacak olması da yasaların hayvanları ne kadar koruduğu sorusunu tekrar akıllara getirdi. Yaşam hakkı savunucuları bu konuda oldukça dertli olsa da, bu olaya sessiz kalmamaları gelecekteki yasa değişikliği anlamında umut veriyor. Olayla ilgili imza kampanyası başlatacak olan hayvanseverler, yaşanan hak ihlâline sessiz kalmıyor.

Yaşam hakkına saygı ve eğitim

Bu olay akıllara yeniden “yaşama saygı” konusunu da getirdi. İstanbul’da yaşanan ve Çıtır adlı köpeğin ölümüyle sonuçlanan vakada da söz konusu kişi “eğitimli” ya da “okumuş” olarak adlandırdığımız bir akademisyendi. Yaşam hakkına saygı duymanın, başka canlılara karşı sevgi ve hoşgörü duymanın eğitimle ya da kariyerle ilgi bir konu olmadığı sosyal medyada yapılan yorumlarda sıkça göze çarptı. Sözcü Gazetesi’ndeki yazısı nedeniyle çok sert bir şekilde eleştiriler alan Ege Cansen de bu yorumlardan nasibini aldı ve yazdığı yazıda alenen cinsiyetçi ve ayrımcı öğelere yer vermesi tekrar gündeme geldi.

Karlos
Karlos

 

Bu da ilginizi çekebilir: #mahalleminkopekleri – Katliamlara meydan okuyoruz!

 

Bunlara da göz atabilirsiniz

Veterinere Soru Sorup Online Randevu Almak Vet Randevu ile Çok Kolay

Dostlarımızın sağlığı onlara olan sevgimiz kadar önemli bir konu. Evcil hayvan sahibi olduğunuzda veterinerlerle de …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir