Çarşamba , Nisan 24 2024
Caragan Kennel - Pitbull Terriers

Takvim Gazetesinde Yer Alan “Pitbull Dehşeti” Haberi

Takvim Gazetesi’nde yer alan Pitbull Dehşeti başlıklı haber, bir kez daha gösterdi ki hayvanlar konusunda bilinçlenilmesi ve doğru yargıya varılması gerekiyor.

Haberde akli dengesi yerinde olmayan bir insanın, önce bir çocuğu dövdüğü, sonra bıçakladığı daha sonra ise -kim bilir nasıl yöntemlerle vahşileştirdiği- köpeklerini tartıştığı insanların üzerine saldırtması anlatılıyor. Fakat haberin başlığı “Pitbull dehşeti”!

Haberi metne hiç dokunmadan (yalnızca yazım hatalarını düzelterek!) aktarıyoruz.

Görmek isteyenler için ise link burada, tıklayabilirsiniz.

“İstanbul Esenler’de geçtiğimiz akşam saatlerinde korkunç bir olay yaşandı. İddiaya göre, psikolojik rahatsızlığı bulunduğu öğrenilen Eyüp Kara (43), sokakta arkadaşlarıyla oyun oynayan Barış Emici (16)’yi gürültü yaptığı gerekçesiyle önce dövdü daha sonra bacağından bıçakladı. Bunun üzerine olayı gören vatandaşlardan bazıları Kara’ya tepki göstererek darp etti. Kaçan Eyüp Kara, daha sonra yanına aldığı 2 Pitbull cinsi köpeğiyle sokağa yeniden geldi. Kara, köpeklerin tasmasını çözerek serbest bıraktı. Kara’nın saldırmaları için komut verdiği Pitbull cinsi köpekler, çevredeki vatandaşlara saldırdı. Adı öğrenilemeyen bir çocuk ile Ümit Gülhan (38), Mehmet Cini (26) ve Şaban Kara (55) köpeklerin ısırması sonucu bacaklarından yaralandı. Olayın ardından vatandaşlar ellerinde sopalarla köpekleri ve Eyüp Kara’yı mahalleden uzaklaştırdı. Olay yerine polis ve ambulans ekipleri sevk edildi. Yaralılar hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri, Eyüp Kara’yı gözaltına aldı. Köpeklere de belediye ekiplerince el konuldu. Kara, savcılık kararıyla serbest bırakıldı. (Soner KOÇER)

Bu haberi doğru yorumlamak için hayvanları sevip sevmemeniz hiç önemli değil.

Yalnızca adil olmak gerekiyor.

Bir adam sokaktaki çocukları dövüyor, bıçaklıyor; sonra nereden ve nasıl edindiği – nasıl şartlarda baktığı belli olmayan köpeklerine saldırmaları için komut veriyor. Ama manşet “Pitbull dehşeti”!

Ve sonuç: Potansiyel katil serbest, köpeklere “el konuldu”. Yani ya uyutulacak yani öldürülecekler, ya da hayatlarının sonuna kadar bir hücrede ölümü bekleyecekler.

Belki barınakları gece yarıları basıp, köpekleri çalan tinerciler tarafından kaçırılacaklar. Sahipsizler ya nasıl olsa, tecavüze uğracaklar belki.

O adam ise yine bir yerlerden köpek bulacak, belli ki o zavallı hayvan yine Pitbull olacak.

Belki (çok yüksek ihtimalle) onları dövüştürecek. Belki daha farklı şekillerde işkence edecek.

Karanlık odalara kapatacak ve dövecek, anestezi olmaksızın jiletle kulaklarını-kuyruklarını kesecek, dikenli tasmalarla çekiştirip boyunlarını kapanmayacak yaralara maruz bırakacak… Sonra: “Pitbull dehşeti”!

O serbest bırakılan, hala aramızda dolaşan adam yine bıçağıyla birilerini korkutacak ya da yaralayacak. Seni, beni dövecek. Bağıracak, küfredecek. Kafasına eserse birini öldürecek.

Bizde “serbest” çünkü. İnsanın hiç suçu yok. Nasıl olsa atarız suçu yine köpeklere…

Bunlara da göz atabilirsiniz

Avustralya: Koalaları Kurtarmak İçin Özel Eğitimli Köpek Bear İş Başında

Koku eğitimi verilen Bear, Avustralya yangınlarında olay yerlerinde koala arıyor ve bulduğunda sabit oturma pozisyonuna geçerek idarecisine haber veriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir