Çarşamba , Nisan 17 2024

Vick’in Köpekleri ve Yeni Başlangıçlar

Vick’in Köpekleri ve Yeni Başlangıçlar kötü bir olaylar zincirinden sonra doğdu. Amerikan futbolunun en başarılı oyuncularından ve bir sürü rekoru elinde tutan Michael Vicks’in 2007’de büyük bir köpek dövüştürme zincirinin başı olduğu ortaya çıkmıştı.

Dev bir mülkte, çoğu Pitbull Terrier olan 70’ten fazla köpeğin Michael Vick ve üç suç ortağı tarafından senelerce dövüştürüldüğü, köpek kavgaları üzerinden kumar oynandığı ve korkunç koşullarda köpekleri bağlı tuttukları federal polisin aylarca süren araştırması sonucu ortaya çıkmıştı.

Birçok köpeğin de öldüğü ve gömüldüğü Virginia’daki bu köpek istimarı yerinde, tanıkların ifadelerine göre köpekler öldüresiye dövüştürülüyor, dövüşmeyen veya başarısız olanlar dövülerek ve asılarak cezalandırılıyordu.

Yıllar sonra yeni sahipleri ile tekrar buluşan “Vick’in köpekleri” doğru eğitim yöntemleri ve sevgi ile yaraların sarılabileciğini kanıtlıyorlar.
Yıllar sonra yeni sahipleri ile tekrar buluşan “Vick’in köpekleri” doğru eğitim yöntemleri ve sevgi ile yaraların sarılabileciğini kanıtlıyorlar.

“Vick’in köpekleri” olarak anılmaya başlanan ve kötü muamele görmüş, dövüştürülmüş, sağlıksız koşullarda tutulan bu köpekler için hakim, rehabilitasyonu uygun bulmuş ve köpekler Amerika’daki çeşitli kurtartma kuruluşlarına ve gönüllülere emanet edilmiş ve tekrardan hayata kazandırılmıştı.

Bu korkunç köpek dövüştürme zincirinden kurtarılan köpeklerin, bir çoğu rehabilitasyonları sonrası yeni evlerine kavuşmuş ve hayatlarında yeni bir sayfa açılmıştı.

Michael Vick suçunu itiraf etti, federal mahkemelerce yargılandı 21 ay hapis cezası aldı ve bu dönemde takımından kovuldu ve sponsorluklarını kaybettiği için iflas etti.

Vick’e ait olan mülk ise 2011’de toplanan bağışlar ile “Dogs Deserve Better” (Köpekler Daha İyisini Hakeder) adlı kar amacı gütmeyen bir dernek tarafından satın alınıp köpek rehabilitasyon merkezine dönüştürüldü.

Travma görmüş köpeklerin tekrar hayata kazandırılması ve insanlara güvenmelerini sağlamaları için kurulan bu merkezde, halen Michael Vick’in döneminde köpekleri bağlamak ve işkence etmek için kullandıkları barakaları görmek mümkün.

Yaşanan bu çirkin olayların tarihi bir önemi olduğunu belirten merkezin yöneticileri köpeklerin geçirdiği kötü muamelenin izlerini verdikleri emekle silmeye çalışıtıkları bu rehabilitasyon merkezinin eskiden köpekleri istismar etmek için kullanılıyor olmasının istenirse neler yapılacağının kanıtı olduğunu belirtiyorlar.

In Dog Town II, episode " Saving the Michael Vick Dogs, trainer Ann Alums pets Meryl, one of the pit bulls rescued from the Michael Vick dog fighting ring at Dogtown - part of the Best Friends Animal Sanctuary in southern Utah.
In Dog Town II, episode ” Saving the Michael Vick Dogs, trainer Ann Alums pets Meryl, one of the pit bulls rescued from the Michael Vick dog fighting ring at Dogtown – part of the Best Friends Animal Sanctuary in southern Utah.

Her ne kadar “Vick’in köpekleri”nden bir çoğu kurtarılmış, yeni sahipler bulmuş; Vick’in köpek dövüştürmek için kullandığı mülkü rehabilitasyon merkezine dönüştürülmüş olsa da, kısa bir dönem hapis yatan Michael Vick tekrar Amerikan futboluna geri döndü ve New York Jets’in oyuncusu oldu!

Inquisitr
Positively 

Bunlara da göz atabilirsiniz

Sokak köpeklerine yönelik linç ve nefret kampanyasına son verilsin!

Hayvan Hakları Yasama İzleme Delegasyonu, bugün Beyoğlu’nda düzenlediği basın toplantısında, 4 Ocak’ta Kayseri’de bir çocuğun …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir