Çarşamba , Nisan 24 2024

Gezi: Roma’da Bir Kedi Barınağı

Roma’nın göbeğinde kediler için mükemmel bir kedi barınağı var. Her tarafı tarih olan Roma’ya giden hayvanseverlerin kaçırmaması gereken bir yer Largo della Torre di Argentin (Arjantin Kulesi Meydanı).

Dört adet Roma tapınağının ve Pompey Tiyatrosu’nun kalıntılarının bulunduğu ve dışarıdan çevrilmiş bu meydan aynı zamanda Roma İmparatoru Jül Sezar’ın “manevi oğlum” dediği Brütüs tarafından da öldürüldüğü yer.

©Patipedia
©Patipedia

Bu mekanı ilginç kılan ise onlarca kediye sığınak görevi görmesi. Kalıntılar 1929’da ortaya çıktıktan sonra yıllarca kediler hayvanseverlerin bireysel çabalarıyla beslenmiş.

Kedi Barınağı ile Değişim Zamanı

Tam karşısındaki tiyatroda çalışan tiyatro sanatçısı Anna Magnani ve sonrasında da tek başına kısırlaştırma ve besleme işlerinin üstesinden gelmeye çalışan birkaç kadının mücadelesi 1995’te İngiliz bir hayvanseverin onlara İngiliz-İtalyan Hayvanları Koruma Organizasyonu ile iletişime geçirip maddi desteği bulması ile değişmiş.

Şu an daha çok turistlerin desteği ve düzenledikleri kermeslerden elde ettikleri gelirler ile bakımlarını üstlendikleri kedilere kaliteli mama ve her türlü sağlık desteğinini veriyorlar ve sahiplendirme yapıyorlar.

©Patipedia
©Patipedia

Roma’ya yolunuz düşerse görmeden dönmeyin.

Birkaç hayvanseverin birlik olup başlattıkları bu kedi barınağı başarısı ve onların sayesinde tarihin içinde güzel bir hayat süren kedilerin tapınak kalıntılarında sürdükleri keyif kaçırılmaz!

©Patipedia
©Patipedia

Roman Cats
Keşfettik

Bunlara da göz atabilirsiniz

Film | “Okja”

Güçlü bir şirketin en yakın arkadaşını kaçırmasını önlemek için her şeyi riske atan genç bir …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir