Salı , Mart 26 2024

Köpeğini gölde uyutan adam şimdi ne yapıyor?

Bayfield’da yaşayan John Unger’ı hatırladınız mı? Köpeğini gölde uyutan adam. Yaklaşık üç yıl önce köpeği yaşlı ve artrit hastası Schoep’i, ağrıları hafiflesin diye Superior Gölü’nde kucağında uyutan, hepimizin içini ısıtan o kocaman kalpli adam.

Shoep, suyu çok sevmesine rağmen hastalığı nedeniyle yüzemiyor, hatta doğru düzgün yürüyemiyordu bile. Bu yüzden John, onu kucağında bazen saatlerce gölde uyutuyordu.

Fotoğrafçı Hannah Stonehouse Hudson bu harika kareleri sonsuzluğa taşımıştı.

Bundan 20 yıl önce depresyonla savaşan John, köpeği ile bir barınakta tanıştı. O günden sonra kendini ona adayan John, “O benim hayatımdı, beni o gece kurtardı ve yapabileceğim tek şey onun için her şeyin en iyisini yapmaktı” diyordu. Shoep’in ölümünden sonra ise John, Shoep olmadan zamanını nasıl geçireceğini bile bilemediğini söylüyordu.

s1
Aylar sonra, John hayatına devam edecek gücü bulabildi kendinde. Tekrar bir köpek sahiplenmek istiyordu, fakat hiçbir şey ona doğru gelmiyordu.

Yaşamayı yeniden öğrenmek gibiydi Shoep’siz hayatı.

Kaybının acısına biraz alıştıktan sonra tekrar aramaya başladı. Aynı zamanda, birçok köpek de yeni evini arıyordu.

Onlardan biri de 1 yaşındaki Bear adındaki köpekti. Hayward barınağının görevlisi, Bear gibi yetişkin ve siyah köpeklerin çok zor yuva bulduğunu söylüyordu.

John ve Bear’in tanışması tesadüfi olsa da, birbirlerini gördükleri anda doğru bir eşleşme olduğunu hissettiler.

Birbirlerine yaklaşıp merhaba dediler ve kavuşma anı çok duygusaldı. Onlar hala birbirlerini tanıma safhasındalar. Birbirlerinin huylarını, nelerden hoşlanıp hoşlanmadıklarını anlamaya çalışıyorlar. Birbirleriyle yaşamaya alışıyorlar.

John, onunla konuşurken her şey için teşekkür ettiğini söylüyor. Ve hayatına yeni bir köpek katmış olmanın mutluluğu ve şansıyla yeni yaşamına başlıyor.

bear2
John Unger, tüm süreçlerde Dünya’nın dört bir yanından acısını ve mutluluğunu paylaşan mektuplar aldığı için çok mutlu olduğunu söylüyor. Siz de ona bir not iletmek isterseniz yazışma adresi: P.O. Box 434, Bayfield, WI 54814, USA.bear1

Patipedia notu: Köpeklerde artrit, özellikle yaşlılarda çok sık görülen bir hastalıktır. Kısaca, eklemlerdeki deformasyona bağlı ağrı ve harekette kısıtlanma olarak açıklanabilir. Obezite ve soğuğa maruz kalma, görülen belirtileri arttırır. Köpeğinizde yürüme zorluğu, ağrı belirtileri veya titreme varsa lütfen veteriner hekiminize başvurun. Diyet, egzersiz ve düzgün bakımla bu hastalığı kontrol altına almak, ancak erken teşhisle mümkün olabiliyor.

Kaynak

Bunlara da göz atabilirsiniz

California ‘petshop’larda satılan hayvanlara kurtarılmış olma şartı getiriyor

New York Times’ın haberine göre, ticari amaçlı hayvan üreticisi ve aracılarına bir darbe olarak, California’da …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir