Cumartesi , Nisan 27 2024

Beykoz’da şüpheli hayvan ölümleri

Beykoz Dereseki Mahallesi’nde ölü bulunan hayvanlar mahalleliyi tedirgin ediyor.

Beykoz’da 3 günden beri çeşitli noktalarda bulunan hayvan ölülerinin sayısı artıyor. Fener Caddesi’nde bulunan İBB kontrolündeki çocuk parkında kuş, köpek gibi hayvanların ölmesi insanlar tarafından üzüntü ve şaşkınlıkla karşılandı. Hayatını kaybeden hayvanların bedenleri Beykoz Belediyesi ekipleri tarafından olay mahalinden alındı. Mahallede yaşayan kişiler parkında etrafında hayvanlar için mamalar olduğunu ve bu yiyeceklerin zehirli olma ihtimali göz önünde bulunduruyor. Çevrede hiç köpek kalmadığını ve kuş seslerinin kesildiğini anlatan mahalleli durumdan hayli mutsuz ve endişeli.

Gelişen olayla ilgili Dost Beykoz muhabirine konuşan mahalle sakini Mahmut Uçar’ın ifadesi şöyle:

“Bu sabah bir köpek ölüsüyle daha karşılaştık. Ben hemen bu içinde bulunduğumuz çocuk parkının karşısındaki evde oturuyorum. Bu parkı ve buraya gelen hayvanları takip ediyorduk, besliyorduk. Yaklaşık 3-4 gündür bu alanda ciddi anlamda bir katliam söz konusu oldu. Şu anda etrafta ne kuş, ne köpek, ne de kedi hiçbir şey kalmadı. Her yer kuş, kedi ve köpek ölüsünden geçilmiyor. Sabahtan itibaren nasıl olduğuna dair araştırmalar yapıyoruz. Burada mama olduğunu iddia ettiğimiz bir şeyler var. Etraftaki çocukların söylediğine göre kabın içerisinde olan mamalardan kaynaklanıyor. Şu anda kendi beslediğimiz köpeklerin hiçbiri yok. Hepsi öldürüldü.”

İlgili yazı: Fotoğraflarla barınak gerçeği – Rahatsız edici görüntüler içerebilir

Mahalleli hayvanları besliyordu

Aynı haberde yer alan ifadeye göre, çocuk parkı etrafında ve park için salıncaklarda da mamalar görülüyor. Etrafta yürürken kuş ölüleriyle karşılaşmak da mümkün. Bazı ölü köpeklerin parkın yakınındaki bir dereye atıldığı da iddialar arasında. Mahalleli olay mahalinin bir çocuk alanı olmasından da ayrıca endişe duyuyor. Etrafa dağılmış mamaların zehirli olduğu iddia ediliyor ve çocukların sağlık ve güvenliklerinin de tehdit altında olduğundan korkuluyor.

Watch video!

Bunlara da göz atabilirsiniz

Veterinere Soru Sorup Online Randevu Almak Vet Randevu ile Çok Kolay

Dostlarımızın sağlığı onlara olan sevgimiz kadar önemli bir konu. Evcil hayvan sahibi olduğunuzda veterinerlerle de …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir