Perşembe , Nisan 25 2024

Park kedileri için boş mama konservelerinden çiçekler

İstanbul’un Kadıköy ilçesine bağlı Kozyatağı’nda bulunan Defne Park, kimsesiz kedilerin yaşam alanlarından biri. Park kedileri ihtiyaçları ise çevredeki hayvanseverler tarafından karşılanıyor.

Kedilerin tedavi ve aşıları ile ilgilenen bir hayvansever ise, konuya güzel bir çözüm getirmiş. Kedileri besledikten sonra boş mama konservelerini boyayarak saksı hâline getiriyor ve parkta yaptığı satışın gelirini park kedilerinin aşı, tedavi ve bakımları için harcıyor. Hedefinin aşısız ve hasta kedi kalmaması olduğunu sosyal medyada yazan hayvansever, parka getirdiği veteriner hekim ile kedilerin muayene olmalarını sağlıyor.

Fotoğraf: Facebook

Saksı haline getirdiği boş konservelerin içine sarı çiçek açan dikensiz kaktüsler diken hayvansever, sosyal medyadan satış yapılacak olan saat aralıklarını veriyor ve elde ettiği gelir ile kedilerin parazit ve karma aşılarını yaptırıyor. Destek olmak isteyenler ve o gün parka gelemeyen kişilerden ise sipariş alarak bir sonraki haftaya teslim etme imkânı da sunuyor.

İlgili yazı: Japonya’da kediler trende!

Defne Park Kedi Evi’nin ve kedilerin yaşadığı ortam da oldukça temiz ve bakımlı olmasıyla dikkat çekiyor. Bölgedeki hayvanseverlerin şikâyeti ise parka dönem dönem bırakılan çok sayıda kedi ve kedi yavrusu olması. Sayı arttıkça sağlık, temizlik ve bakımın zorlaştığını ve hastalıkların çıkabildiğini unutmamak gerekiyor.

Siz de bu çiçeklerden alarak park kedilerinin bakımlarına destek olmak isterseniz Facebook üzerinden takip edebilirsiniz.

Fotoğraf: Facebook

Bunlara da göz atabilirsiniz

Veterinere Soru Sorup Online Randevu Almak Vet Randevu ile Çok Kolay

Dostlarımızın sağlığı onlara olan sevgimiz kadar önemli bir konu. Evcil hayvan sahibi olduğunuzda veterinerlerle de …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir