Perşembe , Nisan 25 2024
Kurtarılan hayvanlar

Hayvanları sıcak havada arabada bırakan kadın tutuklandı

ABD’nin Ontario şehrinde, Jennifer A. (42) isimli bir kadın, hayvanları aşırı sıcak arabada kapalı bıraktığı ve bir köpeğin ölümüne sebebiyet verdiği için hayvan istismarı suçuyla tutuklandı.

LA Times’dan Veronica Rocha’nın haberine göre, park halinde bir arabanın içinde bırakılmış olan hayvanları, polis ve hayvan koruma görevlileri buldu. Köpeklerden birinin hayatını kaybettiği ve ikinci köpeğin ve bir kedinin halen hayatta olduğu, ancak sıcaktan aşırı derecede etkilendikleri fark edilince, arabanın camları kırılarak hayvanlar kurtarıldı.

Hayvanların o şekilde ne kadar süre kaldığı tam olarak bilinmiyor ancak süre, sağ kalan hayvanların veteriner müdahalesine ihtiyaç duyacağı kadar uzun. Arabadaki sıcaklığın 45 dereceye kadar yükseldiğini açıklayan yetkililer, tutuklu bulunan şahsın mahkemeye çıkarılacağı bilgisini de verdiler.

İlgili yazı: Köpek ve Kediler için Sıcak Hava Uyarıları

Ölen köpeğin ölüm nedeni için nekropsi yapılacağı ve hayatta kalan hayvanların ise Inland Valley Humane Society çatısı altına bakıma alındıkları açıklandı.

Bunlara da göz atabilirsiniz

Sokak köpeklerine yönelik linç ve nefret kampanyasına son verilsin!

Hayvan Hakları Yasama İzleme Delegasyonu, bugün Beyoğlu’nda düzenlediği basın toplantısında, 4 Ocak’ta Kayseri’de bir çocuğun …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir