Çarşamba , Mayıs 8 2024

İzmir’de evinden kaçırılan Tarçın adlı köpek

5 yaşındaki Tarçın isimli Pug cinsi köpek, ailesi ile birlikte yaşadığı İzmir Narlıdere’deki evinden hırsızlar tarafından kaçırıldı. Sahibi her yerde onu arıyor ve tek isteği sağ salim ona kavuşmak.

10 Temmuz gecesi gerçekleşen olay, kısa süre içinde polise intikal etti ve ekipleri harekete geçirdi. Olay anının kamera kayıtlarına ulaşılarak, hırsızların iki genç erkek olduğu, kimliklerinin çok net bir şekilde göründüğü ve geceyarısı bu hain olayı gerçekleştirdikleri ortaya çıktı. Ailesinin çok sevdiği Tarçın için sosyal medyada da arama kampanyası başlatıldı. Dişi ve kısır olan Pug’ın para karşılığı satılmaya çalışılacağı tahmin ediliyor. Özellikle İzmir bölgesinde görülen veya satılmaya çalışan yetişkin ve dişi Pug cinsi köpekler ile ilgili bilgisi olanların, her yerde Tarçın’ı arayan ailesi ile irtibata geçmesi bekleniyor.

Yayımlanan kayıp ilanında hırsızlardan Tarçın’ı güvenli ve sağlıklı bir şekilde barınağa ya da bir veteriner kliniğine teslim etmeleri istenirken, emniyet güçlerinin de geniş çaplı arama başlattığı öğrenildi.

 

Hırsızlık değil “kaçırma, alıkoyma”

Son zamanlarda artan hayvan kaçırmalara, hırsızlık kelimesi hafif kalıyor. Yerine koyulamayacak manevi bir değere sahip olan hayvanlar, çeşitli amaçlar uğruna ailelerinden koparılıyor. Çoğu zaman polis ekipleri ve sosyal medya sayesinde bulunan hayvanlar ailelerine kavuşsa da, cezaların yetersiz olduğu ve caydırıcı nitelik taşımadığı bir gerçek. Hayvanlara karşı işlenen suçlar kabahat değil suç sayılmadığı ve cezalar arttırılmadığı sürece hem hayvanlar hem de sahipleri bu durumdan daha çok muzdarip olacaklar gibi görünüyor.

Tarçın’ın güvenli ve sağlıklı bir şekilde ailesine ulaşması bekleniyor.

 

GÜNCEL DURUM: TARÇIN BULUNDU!

Tarçın, 24 saat içinde polisin titiz çalışması ve ailesinin pes etmeden araması sayesinde bulundu. Lütfen köpeklerinizi hiçbir zaman hiçbir alanda tasmasız ve gözetimsiz bırakmayın.

Bunlara da göz atabilirsiniz

Avustralya: Koalaları Kurtarmak İçin Özel Eğitimli Köpek Bear İş Başında

Koku eğitimi verilen Bear, Avustralya yangınlarında olay yerlerinde koala arıyor ve bulduğunda sabit oturma pozisyonuna geçerek idarecisine haber veriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir