Perşembe , Mart 14 2024

Film | “Okja”

Güçlü bir şirketin en yakın arkadaşını kaçırmasını önlemek için her şeyi riske atan genç bir kız olan Mija ve büyüleyici bir hayvan olan Okja ile tanışın.

Küresel bir şirket yeni bir domuz türü üretiyor ve yetiştirmeleri için çeşitli bölgelerdeki çiftliklere dağıtıyor. Bu domuzlardan biri ise Okja. Mija ise yaşlı bir çiftçinin torunu olan genç bir kız. Güçlü bir hayvan sevgisine sahip olan Mija, ileri teknoloji ve küresel kapitalizme meydan okuyarak, hayvan hakları aktivistlerinin sevgisini kazanıyor. Filmde güçlü ve keskin bir modern dünya eleştirisi göze çarpıyor.

Yönetmenliğini Bong Joon-Ho’nun yaptığı ve çok ses getiren Netflix yapımı filmin oyuncu kadrosunda Jake Gyllenhaal, Tilda Swinton, Lily Collins, Devon Bostick, Steven Yeun gibi isimler bulunuyor ve film, derin ve etkileyici senaryosuyla dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.

Okja

2017 | 16+ | 2 sa. 1 dk.

Dünya tatlısı dev bir yaratık ile onu büyüten Mija, hayvan hakları savunucuları, aç gözlü şirketler ve bilimsel etik kurallarının ortasında, çapraz ateşte kalır.

Başroldekiler: Tilda Swinton, Jake Gyllenhaal, An Seo Hyun
Türler: Aksiyon ve Maceralar, Aksiyon Komedileri, Macera, Komediler, Kara Mizah, Taşlamalar, Dramalar
Yönetmen: Bong Joon Ho

Bunlara da göz atabilirsiniz

Sinema: Tüylü Kaçak

Ozzy isimli çok sevimli bir ev köpeğinin maceralarını konu alan Tüylü Kaçak adlı filmde, aile …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir