Perşembe , Nisan 18 2024

Kaçak yavru köpeklerde 3 can kaybı

Bir otobüsün tekerleklerinin arasındaki bölmede ülkeye kaçak olarak sokulmaya çalışılan yavru köpekler ele geçirildi ve belediye barınağında koruma altına alındı.

Gürcistan’dan ülkemize Artvin’in Hopa ilçesinde bulunan Sarp Sınır Kapısı’ndan giriş yapan bir otobüsten şüphelenen yetkililer, aracı x-ray bölmesine sokarak yaptıkları aramada, çok sayıda yavru köpek buldular. Köpeklerin yanısıra bölmede köpeklere verildiği düşünülen kavurma paketleri ve çeşitli araç yedek parçaları ile beraber kötü koşullarda kaçak olarak getirilen Pomerian ırkı olduğu belirlenen yavru köpeklere de el konuldu ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Sağlıksız koşullarda getirilen yavru köpeklerde can kaybı

İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi’nin yaptığı açıklamaya göre, el konulan yavru köpekler Trabzon Barınağı’nda kontrol altına alındı. El konulmadan önce bulundukları sağlıksız koşullar nedeniyle 3 yavrunun tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı öğrenildi. Kalan 12 yavrunun ise kendilerine özel olarak tahsis edilmiş bir alanda sağlık, hijyen ve tür koşullarına uygun olarak bakıldığı açıklandı.

Olayla ilgili Savcılık süreci devam ettiğinden, yavruların bulundukları barınaktan çıkarılmaları ya da sahiplendirilmeleri başka bir karar çıkana kadar kanunen mümkün değil.

Yurtdışından getirilen yavru köpeklerle ilgili çok sık yaşanan can kayıplarına ve sakatlanmalara karşı önlem alınmasını ve cezaların arttırılmasını isteyen hayvan hakkı savunucuları, köpek edinmek isteyenleri petshoplar ve köpek çiftlikleri gibi insanlık dışı uygulamalara karşı uyarıyor.

Bunlara da göz atabilirsiniz

Avustralya: Koalaları Kurtarmak İçin Özel Eğitimli Köpek Bear İş Başında

Koku eğitimi verilen Bear, Avustralya yangınlarında olay yerlerinde koala arıyor ve bulduğunda sabit oturma pozisyonuna geçerek idarecisine haber veriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir