Perşembe , Nisan 25 2024

Kedileri tuzakla başka yerlere taşıyan hastaneye tepkiler büyüyor

İstanbul – Kozyatağı’nda bulunan bir hastanenin bahçesine koyduğu kedi yakalama aparatlarını farkeden hayvanseverler, görüntüleri sosyal medyada paylaşınca çok sayıda soru ve yorum gündeme geldi.

Hastane ise resmi hesabından yaptığı açıklamada, hastane bahçesinden “toplanan” kedilerin, “sağlık riski taşıdıkları” bahanesiyle başka yerlere götürülerek bırakıldığını beyan etti. Bu açıklamanın ardından sosyal medyada tepkiler de artış gösterdi.

Bilindiği üzere, yaşam alanlarını benimseyen kedi ve köpek gibi hayvanlar, zorla götürüldükleri yeni yerlere uyum sağlamakta zorlanır, oradaki diğer hayvanların bölgesine bırakıldıkları ve çevreyi tanımadıkları için çoğu zaman çeşitli şekillerde yaralanmalar ve ölümlere sıkça rastlanır.

Götürülen hayvanların nereye ve ne şekilde bırakıldığı şu an için bilinmemekle beraber, hastane yönetiminin bir sonraki adımı merakla bekleniyor. Hayvan hakkı savunucuları bu uygulamaya derhal son verilmesi için hastane ile iletişim halindeler ve her türlü yasal yola başvuracaklarını belirtiyorlar.

Bunlara da göz atabilirsiniz

Avustralya: Koalaları Kurtarmak İçin Özel Eğitimli Köpek Bear İş Başında

Koku eğitimi verilen Bear, Avustralya yangınlarında olay yerlerinde koala arıyor ve bulduğunda sabit oturma pozisyonuna geçerek idarecisine haber veriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir