Thursday , November 21 2024

Kurtarılmış bir köpeğe iyi bir geçici yuva deneyimi yaşatmak

Çevrenizdeki kimsesiz köpeklere yardımcı olmak için, geçici yuva olmak harika bir yoldur. Geçici yuva olmak demek, bir hayvanı evinize getirip, yeni yuvasını buluncaya kadar ona bakmak demektir. Bu süre haftalardan aylara kadar değişebilir ve hayvanlar için hayat kurtaran bir yardım biçimidir.

İlgili yazı: Geçici yuva olmak ne demektir?

Birçok gönüllü, kurtardıkları hayvanın veteriner ve diğer masraflarını karşılar. Geçici yuvanın tek görevi, ona evinizi ve sevginizi sunmaktır. Geçici yuva olarak hayat kurtarmak için çevrenizdeki gönüllülere ya da ilçe barınağına ulaşmanız yeterlidir. Bu şekilde hem evinize aldığınız hayvanın hayatını kurtarmış, hem de yerine yenilerinin gelmesi için yolu açmış olursunuz.

patipedia.com
patipedia.com

İyi bir geçici yuva deneyimi yaşamak ve yaşatmak için:

  • Eve gelecek hayvan için aynı evde yaşadığınız herkesin hazır olmasını sağlamalısınız.
  • Evinizde başka hayvanlar varsa yeni köpeğe karşı agresif tavır içinde olmamaları ve temel itaat eğitimlerinin tamamlanmış olması önemlidir.
  • Kediniz varsa ve eve bir köpek getirecekseniz, birbirleriyle yavaş yavaş iletişime girmelerini sağlamalısınız. Kedinize yeni hayvandan uzak kalabileceği bir ortam sunmalısınız.
  • Köpeğe tuvalet eğitimi vermeyi göze almalı ve karakter özellikleriyle ilgili ön bilgi almalısınız.
  • Köpekle önceden İletişim halinde olmuş kişilerle, evinize getirmek için doğru köpek mi, şartlarınız onun için uygun mu gibi konuları konuşmalısınız.
  • Küçük çocuklarınız var, eve aldığınız köpek konusunda çok seçici olmalısınız. Kim ne desin önceliğiniz ailenizin güvenliği ve sağlığı olmalıdır.
  • Eğer işler umduğunuz gibi yolunda gitmezse, uyumsuzluk gibi sorunlar yaşarsanız, aracı olan kişi ya da kurumun, köpeği sizden sorgusuz sualsiz geri alacağının garantisi olmalıdır. Böyle bir durumda kimsenin size kendinizi suçlu ya da kötü hissettirmesine izin vermeyin.
  • Geçici yuva olduğunuz köpekle basit ev ve itaat eğitimleri çalışın. Acele etmeyin ve zorlamayın. Bu şekilde köpeğin uyum sağlaması kolaylaşacaktır. Onunla bol bol vakit geçirmelisiniz.
  • Onu elinizden geldiğince sosyalleştirmeye çalışın. Yalnızca insanlara karşı değil, başka hayvanlara karşı da sosyal ve uyumlu olması yuva bulmasını kolaylaştıracaktır.
  • Eve aldığınız hayvanın, sizin evinizdeki kişi ya da hayvanlara bulaşabilecek bir hastalığı olmadığından emin olmadan onu evinize getirmemelisiniz.
  • Eğer geçici yuvalık yaptığınız köpek insanlara güvenini yitirmişse, ona çok daha nazik davranmalısınız. Onun sınırlarını keşfetmeye çalışın ve zorlamayın. Gerektiğini hissediyorsanız profesyonel bir eğitmenden yardım isteyebilirsiniz.

Kaynak: Positively, Petfinder

Bunlara da göz atabilirsiniz

Reaktif Köpek Eğitimi: Daha Uyumlu Bir Hayat İçin Adımlar

Köpek sahibi olmak, hayatlarımıza sevgi ve mutluluk getiren özel bir deneyimdir. Ancak, her köpek kendi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *