Cumartesi , Nisan 27 2024

Korkan köpek nasıl sakinleştirilir?

Köpekler yüksek seslere karşı son derece hassas hayvanlardır, özellikle de söz konusu havai fişekler ve gök gürültüleri olduğunda. Kendin yap stres azaltıcı sargı yelek ile korkan köpek nasıl sakinleştirilir?

Bazı hayvanlar gök gürültüsü, havai fişek patlaması gibi durumlarda geçici bir delilik yaşarlar. Hatta kaçmaya ve saklanmaya çalışırken kendilerine zarar bile verebilirler.

Havai fişekler birçok insana eğlenceli gelse de, hayvanlar için tamamen tersidir. Kötü havaları engellemek mümkün olmadığından, öngörebildiğimiz zamanlarda onları mümkün olduğu kadar güvende hissettirerek o seslere hazırlamak gerekebilir.

Sizin de köpeğiniz (ya da kediniz) bu olaylara karşı aşırı tepkili ve korku doluysa, Pet Healthcare tarifiyle aşağıda yapılışı bulunan Kendin Yap stres azaltıcı sargı yeleğini denemelisiniz.

Bu sargı yöntemi doğru uygulandığında vücuttaki aküpresür (parmakla akupunktur) noktalarına basınç uygulayarak sakinlik ve dinginlik duygusu sağlamaya yardımcıdır.

İlgili yazı: Köpek davranış ve sağlığı için az bilinen bir yöntem: TTouch

 

Bu sargı yöntemini uygularken tasmalarda da geçerli olan “2 parmaklık gevşeklik” kuralını unutmamalısınız. (Yani çok sıkı olmaması gerekiyor.)

Fırtına ve havai fişek seslerine karşı köpeğinize yardım etmenin diğer yolları:

  1. Radyoda sakinleştirici müzikler dinleyin.
  2. Perdeleri kapatarak evdeki tüm ışıkları açın.
  3. Veterinerinizle konuşarak öneri isteyin.
  4. Köpeğiniz kafes (crate) eğitimi varsa uygulayın. Yoksa bir masanın ya da  yatağın altına yumuşak bir battaniye sererek ona saklanabileceği bir alan yaratın.
  5. En sevdiği ödülü ya da oyuncağını yanınızda bulundurun ve kendisini iyi hissetmesini sağlayın.
  6. Fırsatınız olduğunda Kendin Yap stres azaltıcı sargı yelek yöntemini uygulayın.

Unutmayın ki köpekler duygularımızı çok çabuk hissederler, bu nedenle sizin de sakin kalmanız köpeğinizin sakin kalabilmesi için çok önemlidir.

İlgili yazı: Fırtına ve gökgürültüsü korkusuyla başa çıkma önerileri

Bunlara da göz atabilirsiniz

Köpeğiniz İçin En İyi 5 Ekipman ve Oyuncak

Köpeğinizin sağlığı, mutluluğu ve güvenliği, onun iyi bir yaşam sürmesi için en önemli faktörlerden biridir. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir