Salı , Mart 26 2024

Köpeğinizi Dışarda Bağlı Bırakmamanız için 6 Neden

Kulağa zaten çok da güvenli gelmiyor değil mi? Köpeğinizle yürüyüşe çıktığınızda “şurdan bir kahve alayım” ya da “hemen bir kitap alıp çıkarım” diye düşündüğünüz zamanlarda köpeğinizi mekânın önünde bağlı bırakıyor olabilirsiniz.

Yapmayın!

  • Birçok köpek dışarda tek başına bağlı bırakılmaktan hoşlanmaz. Bazıları buna zamanla alışsa da çoğu ağlar, havlar ve huzursuzlanır. Çünkü stres yaşarlar. Bunu ona yaşatmaya değer mi?
  • “O beni bekler bağlamasam da” diye mi düşünüyorsunuz? Günde kaç köpeğin bu varsayım nedeniyle kaybolduğunu tahmin bile edemezsiniz. Bazen bekler, bazen çeker gider.tied• Köpekler çalınıyor! Bir kısmı çeşitli sitelerde satılıyor ya da çalan kişi köpeğinizi buldum diyerek ödül (para) talep ediyor. Ve olabileceklerin en kötüsü: Köpek dövüşlerinde “yem” olarak kullanılıyorlar. Ya da çiftleştirilmek üzere çiftliklere hapsediliyorlar.
  • Köpeklerin kendilerini serinletme konusunda fazla başarılı olduğu söylenemez. Bu nedenle sıcak çarpması sık görülür. Onu sıcak havada dışarda bırakarak bu riski almış olursunuz.
  • Siz içerdeyken bir gözünüz hep onda değil mi? Fakat bir anda olabilecek şeylere böyle mani olamazsınız. Başka bir köpek tarafından saldırıya uğrayabilir ve bağlı olduğu için kaçamaz ve kendini koruyamaz. Ya da köpeğiniz gerginken biri onu sevmeye çalıştığında diş atabilir, ve bu sizin başınızı belaya sokacaktır.
  • Bazı bölgelerde köpekleri dışarda bağlı tutmak yasalarla engellenmiştir. Yani suçtur!

Ne yapabilirsiniz?

  • Birine rica edin ve içerden ne istiyorsanız size almasını isteyin.
  • Gideceğiniz yere tanıdığınız biriyle gidin.
  • İçeriye köpekle girip giremeyeceğinizi sorun.

Onu dışarda yalnız bırakmayın.

ChicagoNow’dan Bill Mayeroff şöyle diyor: “Eğer dışardayken köpeğinize güvenli ve huzurlu bir ortam sağlayamayacaksanız, onu evde bırakın daha iyi.”

5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu Uygulama Yönetmeliği‘ni okumak için tıklayınız.

Bunlara da göz atabilirsiniz

Görev başındaki köpeklere dikkat: Rehber köpekler ve görev köpeklerine yaklaşım

Hayatımızda ev ve aile köpeklerinin önemi çok büyük ve onlar hakkında birçok şeyi bildiğimizi var …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir