Çarşamba , Nisan 24 2024
Dogs Running and Playing

Köpek Parkları Hakkında

Köpek parkları, köpeklerin serbest oynatılabildiği ve köpek sahiplerinin tercih ettiği alanlar, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de giderek artmakta.

Köpeklerin özgürce koşması ve oynaması hepimizin tercihi, ancak unutulmaması gereken birkaç husus var.

Bu alanlarda hem sizin hem köpeğinizin hem de diğerlerinin sağlıklı ve güvenli bulunabilmesi için birkaç noktaya dikkatinizi çekmek istiyoruz.

  • Parka gitmeden önce köpeğinizi mutlaka biraz dolaştırın. En az 15-20 dakikalık bir yürüyüş köpeğinizin koşup oynamaya başlamadan önce daha uygun bir psikolojiye girmesine yardımcı olur.
  • Köpeklerin beden diliyle ilgili bilgi edinin. Köpeklerin keyifli ve güvenli oyun oynamasıyla kavgaya mahal verebilecek davranışlarını gözlemlemeli, köpekleri iyi tanımalı ve gerektiği yerde sakin ve doğru müdahale edebilmelisiniz.
  • Belirli kapalı alanlar haricinde köpeğinizi hiçbir zaman serbest bırakmayın. Unutmayın, köpeğinizin aldığı hasar ya da verdiği zarardan her zaman siz sorumlusunuz.

İlgili yazı: Köpek Oyun Parkı Kriterleri ve Türkiye’deki Köpek Parkları

  • Cep telefonunuzu ve dikkatinizi dağıtabilecek şeyleri evde bırakın. Köpeklerin ilişki ve iletişimlerini sürekli izleyin.
  • Köpeğinizle “otur”, “bekle” ve “gel” gibi önemli komutları çalışın ve çevrede başka köpekler varken uyguladığından emin olun. Tasmasızken oyun oynaması çevredeki dikkat dağıtıcı etmenlere karşın sizi dinleyebiliyor olmasıyla daha güvenlidir.
  • Köpeğinizin sağlık durumunun iyi olduğundan emin olun. Başka köpeklere bulaştırabileceği, ya da onlardan hastalık kapabileceği dönemlerde onu bu parklara götürmeyin.
  • Düşünülenin aksine, köpek parkları korku, agresyon ya da tepkisel bir köpeği sosyalleştirmek için uygun yerler DEĞİLDİR. Bu tip davranış bozuklukları güvenilir bir eğitmen tarafından ve/ya daha güvenli alanlarda aşılmalıdır. Aksi takdirde hem sizin hem de başkaları için risk demektir.
  • Başka köpeklerin olduğu bir alana yiyecek, ödül götürmeyin. Yemek, köpeklerin sert davranışlar ve agresyon göstermesi adına en güçlü etmendir. Köpeğinizi sözlü olarak ya da severek ödüllendirin.

Köpek parkları hayvanseverler ve köpekler için çok önemli alanlardır.

Ancak tüm köpek sahiplerinin bu hassas konularda bilinçli ve eğitimli olmaları şarttır.

Aynı şekilde köpeklerinin de eğitimli ve sosyal olduğundan emin olmak gerekir.

Aksi takdirde köpekleri tasmasız bir şekilde bir araya sokmak güvenli ve sağlıklı değildir.

Bu alanları yaratmak köpeklerin ve sizlerin huzuru ve hayatı için çok önemlidir.

Bunlara da göz atabilirsiniz

Nosework ve Scentwork: Köpeklere Faydalı Bir Oyun Deneyimi

Nosework ve Scentwork nedir? Köpekler için çok eğlenceli ve faydalı olan bu egzersiz ve oyunlarla ilgili daha fazla bilgi alın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir