Cumartesi , Nisan 27 2024

Yaşam hakkı savunucuları Eyüpsultan Belediyesi önünde tek yürek

Eyüpsultan Belediyesi tarafından yapılan kanun dışı uygulamalara ve hayvanlara karşı işlediği suçlara karşı yaşam hakkı savunucuları eylem yaptı ve tüm yerel yönetimlere kanuna aykırı ve hayvan haklarına zarar verebilecek herhangi bir uygulamaya karşı gözdağı verdi.

Çok sayıda dernek protestoda yer aldı

Öğlen 12:00’de toplanmaya başlayan gruplar 14:00’e kadar Eyüpsultan Belediyesi binası önünde hayvanların haklarını savunmak ve yasadışı uygulamalara son vermek için slogan attı. Belediye Başkanı Remzi Aydın’ı istifaya çağıran savunucuların arasında çeşitli şehirlerden çok sayıda dernek ve grup bir arada bulundu ve yetkililerden hesap sordu.

İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi, Kihayko, Hayvanlara Adalet Derneği, HayKonFed, Göktürk Hayvansevenler Derneği, Ankara Çayyolu Doğal Hayatı Koruma ve Sokak Hayvanlarını Barındırma Derneği, Rize Hayvanseverler Derneği, EmPati Derneği, Bana Göz Kulak Ol Derneği, Köpekle Yaşam Derneği’nin yanısıra orman ve arazilere terkedilmiş köpekleri besleyen gruplar ve temsilcileri, köpek eğitmenleri ve çeşitli ilçelerden yerel hayvan koruma görevlileri bulundu.

Hayvan hakkı savunucularının taşıdığı dövizlerde “Diren Pati”, “Devlet elini hayvanlardan çek”, “Yaşam hakkına saygı”, “Yaradan ol dedi sen öl diyemezsin”, “Mahallemizin Köpekleri nerede?” gibi ifadeler dikkat çekti.

Sokak köpeği protestoya eşlik etti

Protesto sırasında alanda bulunan bir köpek ise eylemcilere belediye binasına doğru havlayarak destek verdi. Eylem sonunda bu köpek Eyüp’te güvende olmayacağı gerekçesiyle sahiplendirilmek üzere koruma altına alındı.

 

https://www.instagram.com/p/Ba1A55vhMXU/?taken-by=iskinmogolalci

Canlı videolar manipüle edilemez

Eyüpsultan Belediyesi’nden yapılan açıklamada sosyal medyadaki görüntülerin manipüle edildiği söylense de, usulsüz toplamalar sırasında yayımlanan canlı yayın videolar gerçekleri reddedilemeyecek şekilde gözler önüne seriyordu. Gerçek zamanlı görüntülerde belediye ekiplerinin rastgele attığı iğneler sonucu sokaklarda bilinçsiz şekilde yatan köpekler ve onları korumaya çalışan savunucular göze çarpıyordu.

Bunlara da göz atabilirsiniz

Avustralya: Koalaları Kurtarmak İçin Özel Eğitimli Köpek Bear İş Başında

Koku eğitimi verilen Bear, Avustralya yangınlarında olay yerlerinde koala arıyor ve bulduğunda sabit oturma pozisyonuna geçerek idarecisine haber veriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir