Salı , Nisan 23 2024

İDO yine can aldı

Deniz otobüsü seferinde İDO görevlilerinin taşıma kutusu ile birlikte denize düşürdüğü 3 aylık Pug cinsi köpek, boğularak hayatını kaybetti.

10 Temmuz’da Yenikapı – Avşa seferini yapan İDO işletmesindeki deniz otobüsünde, 17 yaşındaki Şeyma Kaya’nın “Belis” isimli köpeği, kendisinin yanına almak istemesine rağmen görevlilerin zoru ile bavulların taşındığı bölüme konuldu. Seyahat sonunda köpeğini almaya giden Kaya, insanların köpeğin denize düştüğünü belirten bağrışlarıyla karşılaştı.

Zorlukla sudan çıkarılan ve yüksek miktarda su yutmuş olan köpek, Avşa’da bir veterinere götürüldü ancak müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Köpeğin hayatını kaybetmesinin ardından veteriner tarafından ölüm raporunda köpeğin boğularak öldüğü belgelendi.

Acı olayın ardından ailesi ile birlikte jandarmaya giderek şikayetçi olan Kaya, şikayet dilekçesine veteriner raporunun eklendiğini de söyledi. Diken’in haberine göre, Anne Yiğit, köpeğin ölümüyle ilgili ihmali bulunanlara dava açacaklarını belirterek, “Jandarmada ifade verirken görevliler İDO’yu aradılar. Onlardan bilgi aldılar. Daha sonra konuştukları kişi özür dilemek için bizimle görüşmek istediğini söyledi. Ben ise ‘Ölümün özürü olmaz’ diyerek konuşmayı kabul etmedim. Köpeğimizi Avşa’ya defnettik. Tatilimiz ise zehir oldu” diye konuştu.

Geçtiğimiz ay, yine İDO seferinde hayvan taşıma bölümüne konan bir köpek, şartların uygunsuzluğu nedeniyle hayatını kaybetmiştir. İlgili haber için buraya tıklayarak bilgi alabilirsiniz.

Foto: DHA

Bunlara da göz atabilirsiniz

Avustralya: Koalaları Kurtarmak İçin Özel Eğitimli Köpek Bear İş Başında

Koku eğitimi verilen Bear, Avustralya yangınlarında olay yerlerinde koala arıyor ve bulduğunda sabit oturma pozisyonuna geçerek idarecisine haber veriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir