Çarşamba , Nisan 17 2024

Seminer: “Tüm Irklar İçin Dog Fitness ve Handling”

İngiliz Bulldog Köpeği ve Chihuahua Irkı Kinoloji dernekleri 6-7 Mayıs Cumartesi ve Pazar günleri Bursa’da Dog Fitness ve Handling Semineri düzenliyor.

Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilecek ve katılımcı sayısı sınırlı olan seminer 2 gün sürecek ve Alyona Bochkova tarafından verilecek. Öğrenilenlerin tatbiki için ise ikinci günün sonunda tüm katılımcılar ve köpekleriyle beraber “Best Handling Show” yarışması düzenlenecek.

Dog Fitness nedir, ne işe yarar, nasıl yaptırılır?

Her köpeğin yaptığı işe ve görevine göre belli bir fiziksel uygunluk düzeyi vardır. İşte bu fiziksel uygunluk düzeyine “dog fitness” ile ulaşılır. Fitness köpeğinize spor yaptırmak değildir, sadece o köpeğin yaptığı iş ve görevde fiziksel uygunluğunu en üst seviyeye çıkarmak için köpeğinize uygun antreman/egzersizleri yaptırmaktır.
Amaç; köpeğinizin yaptığı iş veya görev gereği geliştirmeye ihtiyaç duyduğu kasların doğru yöntem ve tekniklerle çalıştırılarak sıkılaştırılması ve güçlendirilmesidir. Bu kas gruplarına kondisyon kazandırılması amaçlanır.

Köpeğiniz ister iş ister show köpeği olsun, her iki dalda da kullanılan dog fitness egzersizleri hemen hemen aynıdır. Fakat her köpeğe ve belirlenen amaca göre dog fitness antreman programları farklılık da gösterebilir.

Örneğin bir av köpeğinin fiziksel uygunluk yani fitness düzeyi yaptığı iş gereği çeviklik, çabukluk, aerobik ve anaerobik enerji sistemlerinin gelişmiş olmasıyla meydana gelir. İşte bu tür köpeklerle çalışılırken köpeğin bu ihtiyaçlarının en üst seviyeye çıkarılması amaçlanır.

Köpek showlarına hazırlanan bir köpeğin fiziksel uygunluk yani fitness düzeyi ise; yarışmada ondan beklenen en iyi performansı sağlayabilmesidir. Yani doğru bir yürüyüş ve doğru bir duruş gibi. Bazı zamanlar bir show köpeği ırk standartları olarak her ne kadar mükemmellik sergilese bile ayak kaslarındaki basit bir fiziksel yetersizlik veya sırt çizgisinin güçsüzlüğü bu mükemmel köpeğin ring içinde hatalar sergilemesine sebep olabilir. İşte dog fitness bu köpeğin fiziksel yetersizliklerini yenmesine kendini daha doğru bir şekilde sergilemesine yardımcı olur.

Dog fitness nasıl yaptırılır?

Köpeğinizin önceden belirlenen fiziksel yetersizlikleri için doğru yöntem ve teknikleri kullanarak köpeğinize dog fitness antreman/egzersizleri yaptırabilirsiniz. Tek ihtiyacınız olan köpeğinizin fiziksel yetersizliklerini doğru bilmek ve ona uygun antremanları doğru yöntem ve tekniklerle uygulayabilmektedir. Tabii bu antrenmanlarda kullanmanız gereken bazı ekipmanlara da ihtiyacınız olacaktır.

Seminer Programı

1. Gün
Saat: 11.00 – 19.00 arası
Dog Fitness nedir, ne işe yarar ve nasıl yaptırılır?
Dog Fitness ekipmanlarını tanıyalım
Dog Fitness eğitimi
Dog Fitness uygulamaları
“Ring Psikolojisi”
Ring kuralları ve ringde yapılması/yapılmaması gerekenler
Köpeğinizin doğru şekilde sunumunu nasıl yapabilir ve yürütebilirsiniz?
Doğru show pozisyonu
Köpeğinizin ırkının özel sunumu nasıl olmalı


2. Gün

Saat 11.00 – 20.00 arası
Dog Fitness ve Handling uygulamaları
“Best Handler” (En İyi Handler) Yarışması

Tarih: 6-7 Mayıs 2017 Cumartesi ve Pazar
Yer: Mutlu Patiler Kedi Köpek Oteli (Alaaddinbey Mahallesi, Alaaddinbey Mahallesi Uluyol Sokak No 6, 16120 Nilüfer/Bursa)

Bunlara da göz atabilirsiniz

Sokak köpeklerine yönelik linç ve nefret kampanyasına son verilsin!

Hayvan Hakları Yasama İzleme Delegasyonu, bugün Beyoğlu’nda düzenlediği basın toplantısında, 4 Ocak’ta Kayseri’de bir çocuğun …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir