Salı , Nisan 23 2024

Umudumuz Gençlikte: Çağ Üniversitesi Hayvanları Koruma ve Yaşatma Kulübü

“Umudumuz Gençlikte” projemiz kapsamında bu hafta Çağ Üniversitesi Hayvanları Koruma ve Yaşatma Kulübü’nü tanıtıyoruz. Adana ve Mersin illerinde çeşitli konferans, konser, kahvaltı gibi hayvanlar yararına etkinlikler düzenleyen gençlerimiz, yeterince destek göremediklerini dile getirdiler. Bize düşen de onları sizlerle buluşturmak oldu.

Çağ Üniversitesi Hayvanları Koruma ve Yaşatma Kulübü’nü biraz anlatır mısınız?

cag-logo2014 yılında kurulmuş, okulumuzun hayvan haklarına çağrışım yapan ilk kulübüyüz. Kulübümüzün yönetim kurulu bünyesinde  10 kişi mevcut fakat  bu işe gönül vermis, aktif çalışan 20 kişilik bir ekibimiz var. Ekibimiz  Adana bölgesi ve Mersin bölgesi olarak ikiye ayrıldı. Her iki şehirde de kulübümüzün üyeleri aktif olarak can dostlarımızla ilgilenmekte ancak konum  dolayısıyla Mersin’deki arkadaşlarımız daha çok Mersin’de ki can dostlarımızla, Adana’daki  arkadaşlarımız da daha çok Adana’daki candostlarımızla ilgileniyor. Bu sayede hem müdahaleyi ve ulaşımı kolaylaştırıyoruz hem de daha organize hareket edebiliyoruz.

Kulüp olarak hedefleriniz neler? Ne tür etkinliklere odaklanıyorsunuz?

Şuan için kulüp olarak en çok istediğimiz ve hedeflediğimiz proje, Mersin ve Adana’daki ilkokul ve ortaokul öğrencilerine Valilik, Milli Eğitim Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi ve Kent Konseyleri’nin desteği ile hayvan sevgisini, hayvan haklarını öğretmek ve onları bu konularda bilinçlendirmek.

Yine kulüp olarak her iki şehrin en uğrak park ya da alışveriş merkezlerinde çeşitli etkinlikler yaparak insanlara hayvan sevgisini ve hayvan haklarını öğretebilir, bilinçlendirebiliriz diye düşünüyoruz. Geçen sene Nisan ayında birçok üniversite öğrencisinin toplanıp bir araya geldiği ve çok değerli hocalarımızın katıldığı “Üniversiteler Arası Hayvan Hakları Kampı ve Paneli”ni ilerde her üniversitede, her şehirde gerçekleştirerek daha fazla insana ulaşıp daha çok ses duyurmak hedeflerimizden biri.

terrier

Yaşam hakkı mücadelenizde yaşadığınız sorunlar neler?

Sanırım bizim en büyük zorluğumuz yapılan etkinliklere ya da projelere yeteri kadar maddi ve manevi destek bulamamak.

Kulüp olarak, bizim tabirimizle ”üniversiteli hayvansever gençler” olarak, Türkiye’de bu konuda hayvan malzemesi firmalarından, derneklerden, kurum ve kuruluşlardan, hayvanseverlerden yeterli desteği göremiyoruz.

Eğer yeterli desteği görürsek inanıyorum ki ‘‘Üniversiteli Hayvansever Gençler” tarafından Türkiye’de hayvan hakları konusunda daha sağlam adımlar atılır daha kalıcı çözümler üretilebilir.

Bu kadar olumsuzluğa, yetersizliğe rağmen canla başla çalışan çok fazla kulüp ve üniversiteli arkadaşlarımız var.

Size destek olmak isteyenler ne yapabilir? Size nasıl ulaşsınlar?

Bizlere destek olmak isteyen can dostlarımız, kulübümüzün Instagram ve Facebook hesabından, okulumuzun Kültür-Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden ulaşabilir ya da [email protected]‘a elektronik posta gönderebilirler.

Aynı zamanda kulüp olarak Patifood Mama Kumbarası*’nda hesabımız mevcut; isteyen dostlarımız internet üzerinden mama yardımında bulunabiliyorlar.

kulube

Son olarak söylemek istedikleriniz?

Planladığımız, hedeflediğimiz çok fazla proje var. Ancak gerçekten yeterli desteği göremiyor, ulaşmak istediğimiz kitleye ulaşamıyoruz. Birçok firma, kurum, kuruluş kapılarını sımsıkı kapatmış durumda. Kulaklarını vicdanlarına öyle bir tıkamışlar ki, ulaşıp derdimizi anlatmamız neredeyse imkânsız.

Gerçekten inandığımız tek şey, kalıcı çözümleri dinamik, bilgili, cesur üniversiteli hayvansever gençlerin birbirlerini destekleyerek yapacağıdır. Yeter ki fırsat tanınsın, destek görelim.

*Editörün notu: Patifood Mama Kumbarası, seçtiğiniz hayvan besleme ve koruma gruplarına internet üzerinden bağış mama gönderebileceğiniz bir alışveriş sitesidir. Satın aldığınız mamalar size değil, doğrudan seçtiğiniz yere gönderilir.

Bunlara da göz atabilirsiniz

Umudumuz Gençlikte | Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Doğa Dostu Öğrencileri

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Doğa Dostu Öğrencileri temsilcisi Gizay Taştekin ile Ankara’daki durumu, hayvan haklarını ve …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir