Site icon Patipedia

Kedi ve köpeklerde obezite

Obezite, kedi ve köpeklerde beslenmeyle ilgili en sık ortaya çıkan hastalıktır. Aşırı kilo alımını durdurmak ve kontrol altına almak ise sizin elinizde.

Obezitenin nedenleri

Kilo artışı, vücuttaki yağın artmasıyla başlar. Fazla yemek yiyen ve hareket etmeyen hayvanlar hızlı kilo alırlar. Bunun dışında kilo etkileyen faktörlerde vardır:

Obezite, yaşlı dişilerde daha sık görülür.

Kedi/köpeğinizin kilo sorunu var mı?

Tüm hayvanların boyut ve ırkına göre farklı ağırlık standartları vardır, ancak genel kural şudur: Hayvanın kaburgalarını hissedemiyorsanız, orada bir sorun var demektir. Fazla basınç uygulamadan, yavaş bir okşayışta kaburgaları hissetmeniz gerekir.

Fazla kilonun tehlikeleri nelerdir?

Genellikle hayvanla yaşayan kişiler, onların kilo sorunu olduğunu kabul etmek istemezler. Hatta bir çoğu hayvanların kilolu olduğunu farketmez bile. Bu sorunla yüzleşmek hayvanların sağlığı ve ömrü açısından hayati önem taşır. Hayvanın hayattan zevk almasına engeldir.

Obezite sonucunda ortaya çıkabilecek hastalıklar şunlardır:

Kilo sorunu olan hayvanlar için yapılması gerekenler

İlgili yazı: Bunları yapmayarak köpeğinizin ömrünü kısaltıyor olabilirsiniz!

Obeziteyi önleme yolları

Biliyor muydunuz?

2006 yılında bir İngiliz, obezitenin üst sınırlarında olan ve birkaç adım atmaktan bile yorulan Labrador Retriever ırkı köpeği nedeniyle “hayvana kötü muamele” suçundan cezalandırılmıştı.

Kaynak: I, II, III

Exit mobile version