Cumartesi , Nisan 27 2024

Hayvanların Uygunsuz Hava Koşullarında Dışarda Bırakılmasına Karşı Yasa Onaylandı

Her kış, havaların soğumasıyla birlikte, duyarlı vatandaşların hayvan kontrol ve polis ekiplerine yaptığı ihbarlar sonucunda, Indanapolis, hayvanların uygunsuz hava koşullarında dışarda bırakılmasına karşı yasal önlem almaya karar verdi.

İhbarlar sonucunda kimi zaman geç kalındığı için dışarda soğuktan donarak ölen hayvanların sahipleri “kürkü sıcak tutar sandım” ya da “içeri gelmek istemiyor gibi görünüyordu” gibi savunmalarda bulunuyordu.

Sebebi her ne olursa olsun, sonuç her zaman trajedi oluyordu. “Hayvanlar için iyi niyetli olan insanlar bile soğuk havaların onları nasıl etkileyeceği konusunda bilinçsizdi” diyor memur Alex Shaefer.

Yeni yasaya göre aşağıdaki durumlarda evcil hayvanların içeri alınması zorunlulaştı:

  • Dışardaki hava sıcaklığı -5’in altına düştüğünde,
  • Soğuk rüzgar uyarısı verildiğinde,
  • Dışardaki hava sıcaklığı 30 derece ve üstüne çıktığında,
  • Sıcak hava dalgası uyarısı verildiğinde,
  • Fırtına uyarısı verildiğinde.

Ayrıca, eğer köpek dışardaysa ve hava sıcaklığı 4 derece ve altındaysa, köpeğin barınabileceği bir kulübe ve içinde altlık olması şart koşuldu.

“Altlıktan kasıt bir yatak ya da battaniye değil” diyor Indianapolis Hayvan Kontrol görevlisi Kim Wolshiffer; “çünkü bu tip malzemeler nemi emer ve donmayı hızlandırır. Bunun yerine su ve nemi tutmayacak bir malzeme kullanılması gerekir.”

Kaynak

Bunlara da göz atabilirsiniz

Çikolata Köpeklere Neden Zararlı ve Köpeğiniz Çikolata Yerse Ne Yapmalısınız?

Köpeklere en zararlı gıdalardan biri olan çikolatanın tehlikesini bilmeyen yoktur. Çikolata köpeklere neden zararlı ve köpeğiniz çikolata yerse ne yapmalısınız?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir