Perşembe , Nisan 18 2024

Köpeğim Çocuklardan Korkuyor

Köpeğim çocuklardan korkuyor sözünü sıklıkla duyarız. Köpeklerin genel olarak çocuklardan veya belirli bir çocuktan korkması olağandır.

Özellikle bir köpek çocuklar ile beraber büyümediyse veya çocuklar tarafından sataşılmış ya da kızdırılmış ise bu korku daha da anlaşılır oluyor.

Tek bir deneyim bile hoşlanmama ya da korku yaratabilir ve izlerini silmek oldukça zor olabilir. Bu da, özellikle köpek çocukla aynı evde yaşıyorsa birçok soruna sebebiyet verebilir.

scared-dog-1funny
Fotoğraf: 1funny.com

Çocukların dürtü kontrolleri azdır ve hızlı hareket edip koşarlar, tiz bir ses ile konuşurlar. Bütün bunlar köpekler için bunaltıcı etkenlerdir.

Eğer sizin de çocuğunuzdan ya da evinizi ziyaret eden çocuklardan korkan bir köpeğiniz varsa, durumu ciddiye almanız, köpeğinizi cezalandırmak yerine, korkusunun kaynağı olan çocuk(lar) etrafında kendisini daha güvende hissetmesini sağlamanız gerekir.

Köpeğinizin Çocuklardan Daha Az Korkması İçin Yapabilecekleriniz

1) Eğer köpeğiniz, evinizi ziyaret eden çocuklardan korkuyor ise, basit bir çözümü var: idare etmek. Çocukların gitmelerine izin verilmediği “güvenli bir bölge” oluşturmak ve köpeğinizi burada tutmak. Bu bir kapının ardındaki oda olabilir, fakat çocukların sizin sözünüzden çıkma ihtimallerini hesaba katarak, her zaman çocukları gözetim altında tutmalısınız.

2) Eğer köpeğiniz evin dışındaki çocuklardan korkuyorsa, onu çocukların oyun oynadıkları parklardan ve oyun alanlarından uzak tutun. Hiçbir köpek, özellikle çocuk parklarının yakınında, tasmasız bırakılmamalıdır.

  3) Çocukların, belirli ve güvenli bir uzaklıkta köpeğinizin yakınından geçerken, sakin kalan köpeğinizin favori ödülünü ona verin. Eğer köpeğiniz, her çocuk gördüğünde iyi şeylerin (ödüllerin) olduğunu görürse, zaman içinde çocukların varlığını dört gözle beklemeye başlayacaktır. Bu egzersizler sırasında köpeğiniz her daim tasmalı olmalıdır.

IMG_9181
© Patipedia

4) Evinizi ziyaret eden çocuklara, ürkek köpeğinizi görmezden gelmelerini tembihleyin. Böylece köpeğiniz çocuğun varlığından daha az stres duyacaktır ve kendini daha özgür hissedecektir.

5) Çocuklara köpeğinizin yanında sakin olmalarını öğretin.

6) Köpeğinize “eğitim” vermek uğruna, çocukları asla riske atmayın.

7) Bir köpeğin yanındayken bebekleri ve genç çocukları denetimsiz bırakmayın. Daima gözetleyin ve kısa bir müddet için olsa bile kendi başlarına bırakmayın.

IMG_9094
© Patipedia

Kaynak

Bunlara da göz atabilirsiniz

Nosework ve Scentwork: Köpeklere Faydalı Bir Oyun Deneyimi

Nosework ve Scentwork nedir? Köpekler için çok eğlenceli ve faydalı olan bu egzersiz ve oyunlarla ilgili daha fazla bilgi alın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir