Çarşamba , Nisan 17 2024

Katiller bu defa Koru Sitesi’ni hedef aldı, onlarca hayvan zehirle öldürüldü

Ankara, Çayyolu’nda bulunan Mesa Koru Sitesi, 12 Nisan sabahı korkunç bir güne uyandı.

Sokaklarda ölü köpekler, kediler, kuşlar hatta bir tane de kirpi gören site sakinleri, sorumluların bulunması ve cezalandırılması için seferber oldu.

Site yönetimi Koru-Yön’den yapılan yazılı açıklamada yönetim üzüntülerini bildirirken, şüpheli durumlarda iletişime geçilebilecek bir telefon numarası paylaştı:

1

Sokak hayvanlarının yanısıra site sakinlerinden Yuna ve Efes isimli iki köpek de hayatını kaybetti. Köpeklerin sahipleri, zehirlenmenin dakikalar içinde olduğunu ve kasılmaların ardından ölümün gerçekleştiğini anlatırken, hayvanseverler ve site sakinleri tamamen katletme amaçlı ve kontrolsüzce atılan bu zehrin sorumlusu ya da sorumlularının acilen bulunması ve cezalandırılması gerektiğine bir kez daha dikkat çektiler.

Koru-Yön tarafından yapılan bir diğer yazılı açıklamada ise hayvanların ve çocukların önlem olarak bir süre daha bölgeden uzak tutulması önerildi.

2

Bölgedeki hayvanseverler tarafından Change.org’da başlatılan imza kampanyasında katillerin bulunarak cezalandırılması istendi. Kullanılan zehrin, tüm dünyada yasaklanmış olan bir madde olması ihtimali üzerinde duruluyor.

Kampanyaya destek olmak için buraya tıklayınız.

Başlatılan kampanyanın metni ise şöyle:

“Çankaya Belediyesi, Mesa Koru Sitesi Yönetimi, Koru Mahallesi Yönetimi, KOSAŞ yetkililerine,

12 Nisan 2015 tarihinde Mesa Koru Sitesi Kestane sokağa zehirli et atılmıştır. Atılan ete temas eden ve yiyen pek çok hayvan türü kuş, kirpi, köpek ve kedi yaşamını yitirmiştir. Yaşamını yitiren hayvanlardan bir tanesi sahipli ev köpeği Yunadır. Yuna ete temas ettikten kısa bir süre sonra kasılmalar yaşamış, acil olarak müdahalede bulunulmuş ancak 13 Nisan 2015 tarihinde yaşamını yitirmiştir. Civarda bulunan ölü köpekler, kuşlar ve diğer canlılar KOSAŞ tarafından toplatılmıştır. Durumla ilgili Çankaya Belediyesinin yaptığı açıklama mahalle muhtarı eşliğinde alan taraması yapıldığı ve alanın dezenfekte edildiği yönündedir. 13, 14 ve 15 nisan tarihlerinde söz konusu alanda hala ölü hayvanlara rastlanmaktadır. Alanın dezenfekte edildiğine yönelik hiç bir kanıt bulunmamaktadır. Bulunan hayvan cesetleri fotoğraflanmıştır. Hayvanları etin atıldığı yerden fazla uzaklaşamadan yaşamını yitirmesi kullanılan zehrin ne kadar tehlikeli ve güçlü olduğunu göstermektedir. Bu olayın gerçekleşmesine doğrudan ya da dolaylı yoldan sebep olan tüm kişilerin bulunmasını, cezalandırılmasını ve gereğinin yapılmasını istiyoruz.

Zehri kimin temin ettiği, kimin sattığını, kimin yaydığının bulunmasını ve gerekenin yapılmasını istiyoruz.”

Bunlara da göz atabilirsiniz

Avustralya: Koalaları Kurtarmak İçin Özel Eğitimli Köpek Bear İş Başında

Koku eğitimi verilen Bear, Avustralya yangınlarında olay yerlerinde koala arıyor ve bulduğunda sabit oturma pozisyonuna geçerek idarecisine haber veriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir