Salı , Mart 26 2024

Sokak Hayvanları İçin Neler Yapabiliriz?

Soğuklar geldi çattı, sokaklarda yaşam koşulları iyice zorlaştı. Sokak hayvanları için bir şeyler yapmak onlara yardım etmek istiyor ama nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız aşağıdaki listeden birini / birkaçını deneyebilirsiniz. Birinin hayatına dokunmak bu kadar kolay aslında.

1. Arabanın motorunu çalıştırmadan önce mutlaka kaputa vurun: Kediler soğuk havalarda korunmak ve ısınmak için sık sık arabaların motorlarına girerler.

2. Evinizin önüne bir kap mama, ya da soğan içermeyen yemek artıklarınızı bırakabilirsiniz: Soğukta kediler 6, köpekler 17 saate kadar aç kalırsa donarak ölür.

İlgili yazı: 15 dakikada hayat kurtarın | Sokak hayvanlarına mama

3. Bıraktığınız mamanın yağmur ve kardan zarar görüp bozulmaması için, bir damacana ya da 5 litrelik plastik su bidonunun önüne bıçakla pencere açıp mamaları içine bırakabilirsiniz.

4. Plastik bir kap suyun içine bir damla zeytinyağı damlatıp kapınızın önüne koyabilirsiniz: Plastik kap ve zeytinyağı suyun donmasını önler.

5. Karton koli, koli bandı, izocam ve çöp poşetinden kedi / köpek evi yapabilirsiniz: Her birinin maliyeti 6-7 TL ve 10 dakika olan bu evlerin yapımı için aşağıdaki videoya bakabilirsiniz.

6. Yeriniz ve imkanınız varsa en azından geceyi sıcak geçirmesi için bir sokak hayvanına evinizi açabilirsiniz.

Bunlara da göz atabilirsiniz

Veterinere Soru Sorup Online Randevu Almak Vet Randevu ile Çok Kolay

Dostlarımızın sağlığı onlara olan sevgimiz kadar önemli bir konu. Evcil hayvan sahibi olduğunuzda veterinerlerle de …

2 yorum

  1. İyi bi konuya dikkat cekiyosun kardeşim tebrik ederim

  2. Görevimiz.. Teşekkürler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir