Salı , Mart 26 2024

Köpeklerde Ağlayan Bebek Korkusu

Yeni ebeveynler için ağlayan bebek sesi stres yaratabilir. Köpekler için de aynı durum söz konusu olabilir. Köpeklerde ağlayan bebek korkusu baş gösterebilir.

Köpeklerde bu tip kaygı duymaktan dolayı çiş kaçırma, etrafa zarar verme ve bazen ise agresif davranışlar görülebilir. Bebeğiniz ağladığında, köpeğinizin daha az stres yaşaması için yapabileceğiniz şeyler mevcut.

Köpeklerde Ağlayan Bebek Korkusu İçin Yapabilecekleriniz

  • Eğer köpeğiniz değişik seslere hassas ise, bebeğiniz ağladığında korkabilir yahut irkilebilir. Evinizde köpeğinizin uzaklaşmak istediği zaman, rahatlıkla kaçabileceği bir oda ya da ona ait bir alan sağlayabiliriniz.
  • Köpeğinizin bir bebeğin çıkardığı seslere önceden alışması için, youtube ve benzeri kaynaklardan elde edebileceğiniz bebek sesleri ve özellikle ağlama seslerinin olduğu kayıtları dinletin. Her ne kadar, kayıt olması ve her sesin farklı olmasıyla sizin bebeğiniz çıkaracağı sesin aynısı olmayacaksa da, köpeğiniz bu “değişik” seslere önceden alışmaya başlayabilir.
  • Sesleri günün farklı zamanlarında köpeğinize dinletin, böylece köpeğiniz günün değişik saatlerinde böyle seslerin çıkabilieceğine alışsın.
  • Ne zaman köpeğinize bu kayıtları dinletirseniz, köpeğinize ilgi gösterin ve onun hoşuna gidebilecek ödül, yemek, oyuncak vs gibi şeylerle mükafatlandırın.
  • Köpeğinizi yormamak ve sıkmamak adına, kayıt dinletilerini kısa tutun.guiltydog

İlgili yazı: Köpekli eve bebek getirmenin öncesi ve sonrası

  • Köpeğiniz bebek sesi kaydından tedirginlik duyar ise, başlarda kayıtların sesini kısık tutun ve köpeğiniz alıştıkta volümü artırın.
  • Gerçek bebek boyutunda bir oyuncak bebek alın ve nasıl bebeğiniz dünyaya geldiğinde onu kucağınızda tutacak iseniz, bu oyuncak bebeği de bir örtüye sarıp kucağınızda gezdirin. Bu egzersizdeki amaç köpeğinizin sizin kucağınızda bir şey taşımanıza alışmasını sağlamaktır.
  • Telefonunuzdan bebek ses kaydını açıp, oyuncak bebeği sardığınız örtünün içine yerleştirip, sanki ağlayan bir bebeğiniz varmış ve siz de onu tutuyormuşsunuz gibi yapabilirsiniz.
  • Bebeğiniz dünyaya geldikten sonra ağladığı durumlarda tedirgin olmamaya özen gösterin. Köpeğiniz çok kolaylıkla sizin yaşadığın stresten etkilenecektir.
  • Köpeğiniz ne kadar iyi huylu, ne kadar bebeklerle arası iyi olsa da hiç bir zaman köpeğiniz ve bebeğinizi yalnız bırakmayın.

271

Kaynak

Bunlara da göz atabilirsiniz

Nosework ve Scentwork: Köpeklere Faydalı Bir Oyun Deneyimi

Nosework ve Scentwork nedir? Köpekler için çok eğlenceli ve faydalı olan bu egzersiz ve oyunlarla ilgili daha fazla bilgi alın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir