Cuma , Nisan 19 2024

Gözleri olmadan doğan Smiley, zihinsel engelliler için terapi köpeği oldu

Doğuştan gözleri olmayan ve bir köpek çiftliğinde büyüyen Smiley, fiziksel durumundan hiç şikayetçi değil gibi görünüyor.

Bu doğuştan mutlu köpek, o kadar sevgi dolu, sevimli ve neşeli ki, bu özelliklerini zihinsel engellilerle terapi köpeği olarak paylaşıyor.

Smiley’nin bu resimlerini çeken fotoğrafçı Stacey Morrison onu şöyle anlatıyor: “Sürekli bir şeylere çarpıyor, ve size doğru koşarken ne zaman duracağını bilemiyorsunuz. Bunun dışında gayet iyi. Kokluyor, dinliyor, oynuyor, tıpkı diğer köpekler gibi – bir engeli olduğunu unutuyorsunuz.”

Morrison’a göre, Smiley’nin profesyonel köpek eğitmeni olan sahibinin yaklaşımı çok doğru. Smiley çevresini içgüdüleriytle kendi keşfediyor, ve insanlar onu bir şeylere çarpmasına rağmen tepesinde dikilmiyorlar.

 Joanne, Smiley’i bir köpek çiftliğinde buldu. Gözleri olmadan doğduğu için, enfeksiyonlara karşı korumak için gözleri operasyonla kapatıldı

2

 Gözlerinin olmaması, Joanne’i onu sahiplenmekten alıkoymadı

3

 Şu anda zihinsel engellilerle terapi köpeği olarak çalışıyor

4

 Smiley, insanlarla tanışmaktan çok mutlu oluyor, bu surata kim karşı koyabilir ki?

5

 Bazı hastaların tek gülümsediği günler, Smiley’nin ziyaret ettiği günler oluyor.

6

Bunlara da göz atabilirsiniz

Sokak köpeklerine yönelik linç ve nefret kampanyasına son verilsin!

Hayvan Hakları Yasama İzleme Delegasyonu, bugün Beyoğlu’nda düzenlediği basın toplantısında, 4 Ocak’ta Kayseri’de bir çocuğun …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir