Perşembe , Nisan 18 2024

Kış aylarında köpek bakımı için tüyolar

Kış mevsimi, özellikle soğuk ve karlı bir iklimde yaşıyorsanız, köpeğiniz için bazı önlemler almanız gerektiği anlamına gelir. Kış aylarında köpek bakımı tüyolarını bu yazıda bulacaksınız.

Veteriner ziyareti

Soğuk hava, özellikle deri hastalıkları ve artrit gibi sorunları olan köpeklerde rahatsızlığa neden olabilir. Havalar soğurken bir check-up yaptırmanız yararınıza olacaktır.

Patilere dikkat

Donmuş kaldırımlar, yollar ve buz çözücü tuz ve maddeler köpeklerin patilerine zarar verebilir.

Yaşadığınız yerde bu sorunu görüyorsanız ve köpeğinizin patileri hassas ise, onlara özel tasarlanmış bir köpek ayakkabısı alabilir ya da çıkmadan önce patilerine özel kremlerden sürebilirsiniz.

Krem seçiminde veterinerinize danışmayı unutmayın.

Mont ve kıyafetler

Özellikle tek katmanlı tüy yapısına sahip ya da kısa tüylü köpekler için soğuk havada dışarı çıkarken önlem almanız faydalı olacaktır. Bazı köpekler üşür hatta soğuk algınlığı olabilir.

Köpeğiniz giyinmeyi sevmiyorsa ve üşüdüğüne eminseniz, ona kıyafetleri sevdirmek için evde kısa süreli, strese sokmadan ve bol ödüllü alıştırmalar yapabilirsiniz.

İlgili yazı: Köpeğim üşüyor mu?

Yer değişikliği

Eğer köpeğiniz çoğunlukla iç alanda, evdeyse ve onunla daha soğuk iklimi olan bir yere seyahat edecekseniz, gitmeden önce onu hazırlamanız gerekir.

Hava serinledikçe daha sık ve kısa yürüyüşlere çıkarak, dışarda geçirilen süreyi yavaş yavaş uzatarak bu seyahati onun için daha kolay hale getirebilirsiniz.

Önlemleri aksatmayın

Pire ve kene önlemleri almayı aksatmayın. Havanın soğuması bunlara tam anlamıyla engel değil. Hatta sıcak bir yere tutunmaya çalıştıkları için köpeğiniz tam bir hedef diyebiliriz.

İlaçlar ve ihtiyaçlar

Köpeğinizin sürekli kullanmak zorunda olduğu insulin, ağrı kesici, kalp ilaçları gibi ihtiyaçları varsa bunları elinizin altında bulundurun.

Kar nedeniyle oluşabilecek ulaşım aksaklıklarında bunlara ulaşamayacağınız ihtimalini en aza indirin. Aynı şey mama/yemek için de geçerli.

Acil durum planı

Köpeğinizin ve sizin güvendiğiniz birine yedek anahtar bırakın. Hava şartları nedeniyle yollar kapanırsa köpeğinize ulaşabilecek bir acil durum kişisi belirleyin.

Sıcakta olduğu gibi soğuk havada da dehidrasyon riski artar. Bu nedenle köpeğinizin erişiminde sürekli taze su olduğundan ve suyun donmadığından emin olun.

İlginizi çekebilir: Köpeğiniz titriyorsa bunlara dikkat

 

Kaynak

Bunlara da göz atabilirsiniz

Çikolata Köpeklere Neden Zararlı ve Köpeğiniz Çikolata Yerse Ne Yapmalısınız?

Köpeklere en zararlı gıdalardan biri olan çikolatanın tehlikesini bilmeyen yoktur. Çikolata köpeklere neden zararlı ve köpeğiniz çikolata yerse ne yapmalısınız?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir