Cuma , Mart 29 2024

Fethiye’de “Hayvan Dostu Okul” projesi

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve FETAV arasında imzalanan protokol ile hayata geçirilen Hayvan Dostu Okul projesi kapsamında; okullarda öğrencilere hayvan sevgisi ve sorumluluk bilinci geliştirme konusunda çalışmalar yapılacak ve sokak hayvanlarının korunması ile ilgili pratik uygulamalar öğretilecek.

“Hayvan Dostu Okul Projesi”nin ilk okulu Fethiye, Ölüdeniz Ortaokulu oldu. Öğrencilere verilen eğitimlerin ardından mama ve su kapları hediye edilerek, onlara yeni bir sorumluluk kazandırmayı hedefleyen gönüllüler, öğrencilerin dağıtılan mama kapları ile her gün sokak hayvanlarına yemek ve su verme alışkanlığı kazanmasını hedefliyorlar.

Fethiye Hayvan Dostları tarafından okul bahçesinde bir yaşam alanı düzenlenerek, barınaktan kurtarılan Heidi ismi verilen köpek de yeni hayatına burada başladı.

“Hayvan Dostu Okul Projesi” koordinatörü Musa Denk şöyle konuştu:

“Bu projede FETAV Fethiye Hayvan Dostları Grubu bize büyük destek verdi. Çocukların sokak hayvanlarına karşı duyarlı birer birey olmalarını sağlamak en büyük hedefimizdi. Bunun için bu çalışma başladı. Önce bize bir köpek buldu. Sonra kalacağı kulübe su ve yeme kabı temini yapıldı. Bu çalışmada çocuklar köpeğimizin bakımı, beslenmesi, gezdirilmesi gibi çalışmaları üstlendiler. Bunun için 89 kişilik öğrenci grubu oluştu. Bu grup üçerli ekiplere bölündü. Her gün üç öğrenci besleme, gezdirme ve temizlik işleri ile uğraşıyorlar. Böylece sorumluluk alma ve görev başarma hazzını tadıyorlar. Daha sonra köpeğimize bir isim bulundu, ona Heidi adı verdik. Kendisine okul bahçesinde güzel bir yaşam alanı oluşturuldu. Şimdi mutlu ve çok sevimli.”

FETAV Hayvan Dostları Grubu tarafından ilçe genelinde yürütülen sosyal sorumluluk projesinde ilköğretim öğrencilerinde “Çocukların hayvanlara yaklaşımı ve davranışları, hayvan sevgisi, olası riskler ve bu konularda farkındalık yaratmak” amacıyla Eğitim Koordinatörü Sayın Nagihan Ünal Bulut, Psikolog Sayın Buket Sarıçakır ve Veteriner Hekim Sayın Kerem Özdemir tarafından bilgilendirme çalışmaları yapılmaya devam ediliyor.

Bunlara da göz atabilirsiniz

Avustralya: Koalaları Kurtarmak İçin Özel Eğitimli Köpek Bear İş Başında

Koku eğitimi verilen Bear, Avustralya yangınlarında olay yerlerinde koala arıyor ve bulduğunda sabit oturma pozisyonuna geçerek idarecisine haber veriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir