Cumartesi , Nisan 20 2024

Petshoplarda kedi-köpek satışının durdurulması için başlatılan kampanya sürüyor

Hayvan Hakları Konfederasyonu’nun, petshoplarda kedi-köpek satışının durdurulması için başlattığı kampanya desteklerinizi bekliyor.

etiketiyle sosyal medyadan paylaşılan imza kampanyası ile şu mesaj veriliyor:

“İlgili yasalar çerçevesinde ülkemizdeki üretim çiftlikleri ve petshopların düzenli olarak kontrol edilmesi gerekmektedir. Fakat ülkemizde petshop vasfına sahip olabilmek için iş yeri açma belgesi ve işletme ruhsatı almış ancak mevzuata tam anlamıyla uygun hareket etmeyen birçok işletmenin olduğu bilinmektedir. Başta köpek ve kedilerin, birer köle gibi daracık kafeslere kapatıldığı, orada kötü koşullarda üremeye zorlandığı, çoğu zaman aç susuz bırakıldığı ve bakımlarının yapılmadığı birçok örnekle sabitlenmiştir.

Mevzuat gereği ticari faaliyet hakkına sahip olmakla beraber, hayvanların hayatını hiçe sayan bahse konu bu işletmelerin daha fazla kâr etme amaçlarını her şeyin önünde tutarak, hayvanlara eziyet etmelerine bir son verilmesini rica ediyoruz. Biz hayvan severler olarak, hayvanların da yaşam haklarına saygı duyulması, onların da bu ülkenin birer vatandaşı olarak kabul edilmesini bekliyoruz. Türkiye’nin hayvanlarına, gelişmiş ülkelerdeki gibi değer verdiğini, onları koruduğunu görmek en büyük temennimiz.

Sokaklarımızda, barınaklarımızda binlerce hayvan yuva sahibi olmayı beklerken, bugün atılacak bu adım Hayvan Severler camiası tarafından takdir ve saygı ile karşılanacaktır.

Dolayısıyla, gerek kanunlar gereği, gerek insanlık gereği, petshoplarda öncelikle kedi ve köpek satışının durdurulması, bunun yerine barınaklarda bekleyen canlara hayvan sahiplenmek isteyen kişilerin yönlendirilmesi için makamlarınızca bir düzenleme yapılmasını saygılarımızla arz ediyoruz.”

İmza kampanyasına katılmak için buraya tıklayınız.

Bunlara da göz atabilirsiniz

Avustralya: Koalaları Kurtarmak İçin Özel Eğitimli Köpek Bear İş Başında

Koku eğitimi verilen Bear, Avustralya yangınlarında olay yerlerinde koala arıyor ve bulduğunda sabit oturma pozisyonuna geçerek idarecisine haber veriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir