Perşembe , Mart 28 2024

Köpekler peynir yiyebilir mi?

Köpeğinize peynir vermeden önce bilmeniz ve dikkat etmeniz gereken konular vardır. Çoğu zaman hiç düşünmeden onlara verdiğimiz peynirin onlara zarar veriyor olması bazen mümkün.

Deneyin ve gözlemleyin

İlk yapmanız gereken tabii ki köpeğinizin “laktoz intoleransı (hazımsızlığı)” olup olmadığını kontrol etmektir. Bu çok az köpekte görülür, ama yine de ufak bir miktar peynirle denemeniz iyi olacaktır.

Laktoz nedir?

Laktoz, sütte bulunan bir şekerdir; “süt şekeri” olarak da anılır. Süt ürünlerinin içinde bulunan laktoz oranını kontrol etmeniz de köpeğinizin midesi ve sağlığı için iyi olacaktır. Laktoz oranı yüksek olan gıdalar tercih edilmemelidir.

Köpeklerin hayatını kurtaran 5 altın kural!

Laktoz hazımsızlığının köpeklerdeki belirtileri nelerdir?

  • Karın ağrısı
  • Batın bölgesinde şişkinlik, gaz
  • Mide bulantısı
  • Kusma
  • İshal/kabızlık

Protein ve vitaminler

Peynir, köpekler için iyi bir protein kaynağıdır. Aynı zamanda kalsiyum, A vitamini, B vitamini kompleksi ve esas yağ asitleri içerdiği için de faydalıdır.

Kilo sorunu olanlar dikkat

Peynirlerin çoğu yüksek oranda yağ içerdiği için fazla vermekten kaçınmalısınız. Köpeğinizin bakışlarına kıyamasanız bile onun iyiliği için olduğunu unutmayın. Süzme beyaz peynir ve sade yogurt köpekler için genellikle güvenlidir.

İlaç vermekte zorlanıyorsanız

Ufak bir parça peynir, köpeğinizin kullandığı ya da bir gün ihtiyacı olabilecek ilaçları yutturabilmek için de iyi bir kamuflaj olduğundan, arada bir ödül olarak verilmesi geleceğe yatırım olacaktır. (Tabii peynir köpeğinize dokunmuyorsa.)

Not: Köpeğinizin laktoz hazımsızlığı olduğunu düşünüyorsanız, hangi gıdaları verebileceğiniz konusunda veteriner hekiminize danışınız.

Bunlara da göz atabilirsiniz

Çikolata Köpeklere Neden Zararlı ve Köpeğiniz Çikolata Yerse Ne Yapmalısınız?

Köpeklere en zararlı gıdalardan biri olan çikolatanın tehlikesini bilmeyen yoktur. Çikolata köpeklere neden zararlı ve köpeğiniz çikolata yerse ne yapmalısınız?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir