Perşembe , Mart 28 2024

Umudumuz Gençlikte: MÜHAK – Marmara Üniversitesi Hayvanları Koruma Kulübü

Umudumuz Gençlikte: Üniversitelerde Neler Oluyor? projesi kapsamında bu hafta Marmara Üniversitesi Hayvanları Koruma Kulübü ile sizlerleyiz.

Kulübünüz ne zaman kuruldu? Kaç kişilik bir ekiple çalışıyorsunuz?

Kulübümüz 2 sene önce 10 kişilik bir ekip ile kurulmuştur. Şu anda ise 7 ekip lideri, 1 danışman/koordinatör hocamız ve 100’e yakın aktif üyemiz bulunmaktadır. Misyonumuz öncelikle hayvanların beslenme, barınma, sağlık gibi temel ihtiyaçlarını karşılamak. Bilinçlendirme çalışmalarına da oldukça önem veriyoruz.

Ekipler nasıl çalışıyor? Kampüslere dağılımınız nasıl?

Her ekibin ortalama 15 üyesi bulunmakta ve ekip liderleri gruplarını günlük besleme, kısırlaştırma ve tedavi konusunda bölgelerinde faaliyet yürütmelerine destek olmaktadır. Göztepe kampüsümüz merkez kampüsümüz olup Başıbüyük kampüsümüzde de yapılanmamız bulunmaktadır. Ayrıca sene içinde Anadolu Hisarı kampüsümüz içinde yapılanma çalışmalarımız olacaktır.kopek

Göztepe Kampüsümüzde 100’den fazla kedi ve 3 köpeğe; Başıbüyük Kampüsünde ise 30’dan fazla köpeğe bakılmaktadır.

Nasıl etkinlikler yapmayı tercih ediyor kulübünüz?

Kedi ve köpeklere kulübeler yapıyoruz, bakımını ve temizliğini aksatmıyoruz. Besleme gruplarına ve mümkün olduğunca barınaklara da destek veriyoruz ve onlara katılıyoruz. Bunun için de mama toplama kampanyaları düzenliyoruz. Hayvan hakları konusunda bilinçlendirme ve farkındalık çalışmaları, konferanslar düzenliyoruz.

Kampüsümüzdeki dostlarımızı tanıtıcı görseller hazırlıyoruz.

Hedefleriniz, yeni proje fikirleriniz neler?

15 tane otomatik sistemli mama makinesi yapım aşamasında. Ayrıca depo ve kulüp odası şeklinde konteyner edinmeye çalışıyoruz.

Bozita ile kuru mama için bir senelik sponsorluk anlaşması yaptık ve farkındalık konferansı, kedi evi yapımı gibi etkinliklerimizi de Mart ayı içerisinde gerçekleştirmeyi planlıyoruz.

Hedefimiz büyüyüp gelişerek daha fazla üye ile daha fazla hayvana daha iyi yaşam şartları sunmak.kaputa-vur

 Size destek olmak isteyenler nasıl ulaşabilirler?

Sosyal medya hesaplarımızdan bize ulaşabilirsiniz. Tıklayın!

muhak-logoFacebook
Twitter
Instagram

Bunlara da göz atabilirsiniz

Umudumuz Gençlikte | Etkinlik: Sokak Hayvanları Konferansı

Özyeğin Üniversitesi Doğal Yaşamı Koruma Kulübü, sokak hayvanları ve insan ilişkilerinin, alanında uzman kişiler tarafından …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir