Çarşamba , Mart 27 2024

Dalyan’dan yaşam hakkı savunucularına çağrı: “Sesimizi duyun, silâhlar sussun!”

Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan’da silâhların susmadığı, özellikle sokaklardaki köpeklerin vurularak öldürdüğü haberleri endişe yaratıyor. Dalyan’da yaşayan vatandaşlar, katillerin bulunup cezalandırılarak acilen önlem alınması gerektiğini özellikle vurguluyorlar.

Endişeliyiz, korkuyoruz

Dalyan Yerel Hayvan Koruma Gönüllüsü Mebrure Kuzey Blom, Dalyan’ın doğanın, caretta carettaların ve tüm canlıların korunduğu bir turizm beldesi olduğunu belirterek, yazın oldukça hareketli olan Dalyan’da, kış mevsiminde işletmelerin kapanmasıyla kimsesiz hayvanlar için zorluklar ve yaşam savaşı başladığını ve kimliği belirsiz kişilerce hayvanların vurularak öldürdüğünü anlatarak yardım çağrısında bulundu:

“Her gün silâh sesleri ile irkiliyoruz, kimin yaptığını bilmiyoruz. Yetkili kurumlardan beklediğimiz ilgiyi göremedik. Burası meskun mahal. Kimsenin can güvenliği yok. Yaşayan herkes endişeli, korkuyoruz. Dalyan’da yaşayan tüm canlara yaşam haklarının geri verilmesini istiyoruz.”

nokta
Nokta, tam ailesine kavuşmuşken öldürülen hayvanlardan yalnızca biri…

Dalyan’da yaşayan ve sokaktan ailesine kavuşan Nokta isimli köpek de öldürülen hayvanlar arasında. Herkes hem kendi hem sokak köpekleri ile ilgili korku yaşıyor. Dalyanlılar kısırlaştırılmış ve zararsız hayvanların katlinin sebebinin “sevgisizlik” dışında bir sebebi olamayacağını da belirtiyorlar. Mahalle sakinleri çocuklarının ve kendilerinin güvenliklerinden de hayli endişeli.

Katiller Dalyan’da, tepkisiz kalmayın!

Ortaca Belediyesi Beyaz Masa Şikâyet Formu için buraya tıklayınız.
Tel: 0 252 282 5049

BİMER için buraya tıklayınız.

Bunlara da göz atabilirsiniz

Avustralya: Koalaları Kurtarmak İçin Özel Eğitimli Köpek Bear İş Başında

Koku eğitimi verilen Bear, Avustralya yangınlarında olay yerlerinde koala arıyor ve bulduğunda sabit oturma pozisyonuna geçerek idarecisine haber veriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir