Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the broken-link-checker domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/patipedi/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
Umudumuz Gençlikte: Özyeğin Üniversitesi Kampüs Dostları • Patipedia
Site icon Patipedia

Umudumuz Gençlikte: Özyeğin Üniversitesi Kampüs Dostları

Özyeğin Üniversitesi Kampüs Dostları ile Umudumuz Gençlikte projemiz kapsamında konuştuk.

Grubunuz nasıl bir araya geldi? Çalışmalarınız nasıl ilerliyor?

Kampüs Dostları’nın parazit tedavileri ve aşıları da yapılıyor (Foto: Facebook)

Özyeğin Üniversitesi hayvan sever öğrencileri ve çalışanları olarak Doğal Yaşamı Koruma Kulübü’nde bir araya geldik. Şubat 2013 yılında kurduğumuz kulübümüzde en başta sadece kampüs köpeklerimiz barınmaktaydı, zamanla ailemize kedilerimiz de dâhil oldu; bu nedenle ismimizi Kampüs Dostları olarak değiştirdik. Kulübümüzün en temel amaçlarından biri kampüs içerisinde barınan canlıların sağlığı, daha sonra kampüs ile pozitif etkileşimlerini sağlamak ve ömürlük yuva bulmalarını sağlamaktır. Kampüs içi olarak sınırlı kalmayıp tüm sokak hayvanlarıyla ilgili farkındalık yaratmak da asıl hedeflerimizden biridir. Gerek kampüs içi gerek kampüs dışı faaliyetleri sürdürerek hem insanları bilinçlendirmek hem de sokaktaki dostlarımıza yardım etmek için ekibimizi sağlam zemine inşa etmeye çok dikkat ettik. Kulübümüz ne kadar gönüllü tabanlı bir oluşum olsa da sanki bir şirket yönetiyormuş gibi kulübümüzün iş planını belli alanlara böldük; veteriner, organizasyon, sosyal medya ve iletişim, etkinlik ve iş geliştirme vs. Başarımız kampüs dostlarımızın sağlığını ve hayatını etkiliyor, bu yüzden çok sıkı ve disiplinli çalışmaktayız. En çok önemsediğimiz iş bölümümüz sahiplendirme.

Sahiplendirme yaparken nelere dikkat ediyorsunuz, talepleriniz neler?

İlk adımımız sahiplendirme yapacağımız kişiler ile mülakat yapmak oluyor. Daha sonra sahiplenmek istedikleri kampüs dostumuza nerede nasıl bakacaklarını gidip görüyor veya fotoğraf/video talebinde bulunuyoruz. Ardından genel bilgileri alıyoruz; kimlik bilgilerini ve adres teyidi için faturalarını alıyoruz. En son olarak sözleşme imzalatıyoruz. Bundan sonrası bizim için en keyifli ve mutlu kısmı başlıyor, sahiplenen aileden her hafta fotoğraf ve video istiyoruz. Kampüs Dostlarımızın mutluluklarını görmek bizim en büyük motivasyonumuz, ara sıra ev ziyaretlerine giderek de kendi gözlerimizle görüyoruz.

Okul dışından destek alıyor musunuz?

En büyük destekçilerimiz mama sponsoru Hill’s, kampüs dostlarımızın karınlarını doyurmakla kalmıyor okulumuzda ve dışarda birlikte farklı aktiviteler düzenlemekteyiz. Aynı zamanda insanları bilinçlendirmek için bir çok seminer ve workshop yaptık, ve düzenlemeye devam ediyoruz. Çünkü bilinçli bir aile her zaman daha sağlıklı bir ortam sunacaktır. Yaptığımız etkinliklerden biri, okulumuzda sponsorumuz Hill’s ile birlikte beslenme-eğitim üzerine seminerler verdik. Geçen dönemlerde kulübe yapımından bu dönem ilk yardım seminerimize kadar geniş yelpazede aktivitelerimiz olmaktadır. Aynı zamanda kedi/köpek korkusu olan kişilerin korkusunu yenmesi için okulumuzda psikologların desteğini alıyoruz.

Foto: Facebook

Size destek olmak isteyenler neler yapabilir?

Kampüs Dostlarımıza destek olmak isteyen öğrenciler ve üniversite paydaşları için ayda bir düzenlediğimiz farklı konseptte standlarımızda satış yapmaktayız. Bunun en güzel yanıda yapılan ürünlerin çoğunun el yapımı olması ve öğrencilerimiz ve aileleri tarafından yapılmaları.

Her sokak hayvanın en büyük ihtiyacı olduğu gibi bizim kampüs dostlarımızın da en büyük ihtiyacı sevgidir. Bu yüzden üniversite de sosyal sorumluluk projesi olarak geçmekteyiz ve Sektörlere Giriş dersi alan öğrencilerin bizim projemizi seçmesi dâhilinde dostlarımızla birlikte zaman geçirmeleri, gezdirmeleri ve onlarla ilgilenmeleri gerekmektedir. Onun dışında öğrencilerimiz ve paydaşlarımız istedikleri zaman dostlarımızla birlikte vakit geçirebilir, onları gezdirebilirler.

Sokak hayvanlarına sahip çıkan insanların hikâyesi farklı farklı adımlar başlıyor, bizimki de kampüsümüzde başladı.

Kampüs Dostları’nın hikayesine ortak olmak ve/ya takip etmek isterseniz:

Exit mobile version