Site icon Patipedia

Görme engelli köpek bakımı

Köpeklerde körlüğe neden olabilecek birçok durum vardır. Hastalık, kaza, yaşlılık ya da gözlerde doğuştan sorunlar olabilir. İster doğuştan olsun ister sonradan, köpeğinizin ve sizin bu duruma adapte olmanız gerekecektir.

Bu yazıda görme engelli köpek bakımı ile hayatlarınızı kolaylaştıracak öneriler bulacaksınız.

Görme engeli haricinde köpeğinizde başka bir sağlık sorunu yoksa, kör köpekler normal bir yaşam sürebilirler. Görme duyuları dışındaki duyuları onlara hayatı anlama konusunda oldukça yardımcı olacaklardır.

Köpeklerin tüm duyularını düşündüğünüzde görme duyusu üçüncü sırada gelir. Duyma ve koku alma onların dış dünyayla iletişiminde daha büyük rol oynar.

Bu durumda köpeğinizin bu iki duyusuna odaklanarak ona yardımcı olabilirsiniz. Dokunma duyusunu da ona öğreterek, dünyayla iletişimini güçlendirebilirsiniz.

Öncelikle şunu anlamalısınız: Köpeğinizin görme engelli oluşu, ondan çok sizi etkiler. Köpekler ânı yaşayan canlılardır ve kendilerine ne olduğunu bizimle aynı şekilde algılamazlar.

Daha çok sizin duygusal durumunuzla bağ kurarlar. Bu durumda sizin mutlu ya da üzgün oluşunuzun onu asıl etkileyen şey olduğunu düşünerek davranmalısınız.

Eğer köpeğinizin sonradan gözlerini kaybettiyse, ona daha önce nasıl davranıyorsanız, öyle davranmaya özen gösterin. Bu onun uyum sağlaması için önemli bir başlangıçtır.

Best Friends Animal Society

Görme engelli bir köpeğin yaşama uyum sağlaması için ona nasıl yardımcı olabilirsiniz?

Photo: Dogsaholic

Diğer duyularını kullanmak: Oyuncak ve oyun

Koku duyusunu çalıştıran oyuncaklar Pawtools’da!

Yaşam alanında dikkat edilmesi gerekenler

Ev içinde nelere dikkat edilmeli?

İlgili yazı: “Kedi ve köpeklerde “Katarakt”: Tedavi edilmediği takdirde körlüğe neden olabilir”

Evin dışında neler yapılabilir?

İlgili yazı: “Köpeklerin gözündeki çapaklanmanın tehlike işareti olduğu 5 durum”

Başka neler yapabilirim?

Deneyimlerinizi paylaşın!

Köpeklerle ilgili organizasyonlara katılarak başkalarına engelli bir köpekle yaşamanın nasıl bir şey olduğunu anlatın. Onlara deneyimlerinizi anlatın, engelli köpek sahiplenmeye teşvik edin.

Sabırlı olun!

Engeli olmayan bir köpeğe göre öğrenmesi daha yavaş olabilir. Sabırlı olun, onu zorlamayın ve ses tonunuzu iyi kontrol edin. Size güvenmesini sağlayın ve karşılıksız sevildiğini hissettirin.

Görme engeli, hayatın sonu değil!

Kaynaklar: Blind Dogs, Pet Education, VetStreet

Exit mobile version